SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Neden Terör Hortladı Düşünün!'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:02:49
'Neden Terör Hortladı Düşünün!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  yoksul ailelerin olmadığı, emeklinin, çiftçinin, esnafın kazandığı, bütün annelerin gözü arkada kalmadan evladını askere yolladığı, barış ve huzur içinde bir Türkiye yaratacaklarını söyledi.  

Seçim gezileri kapsamında Malatya’ya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Akçadağ, Doğanşehir ve Hekimhan ilçelerini ziyaretinin ardından Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağındaki mitingde, sağanak yağmur altında konuştu.

Katliam kurbanları anıldı

CHP liderini taşıyan seçim otobüsü meydana saat 15.00’de geldi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce Ankara’daki bombalı saldırıda katledilenler anıldı.  Saldırıda hayatını kaybeden Kasım Otur, Gözde Arslan, Sezen Vurmaz, Seher Yaylagül, Canberk Bakış, Onur Tan, Umut Tan, Eren Akın, Mehmet Ali Kılıç, Mehmet Hayta, Gülbahar Aydeniz ve Ata Önder Atabey’in isimleri anons edildi, mitinge katılan vatandaşlar ise  ‘Burada’ diye cevap verdi.

Daha sonra seçim otobüsünde halka hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 7 Haziran’da sandığa gittiğini, şimdi 1 Kasım’da bir kez daha sandığa gideceğini söyleyerek “Vatandaşımız haklı olarak şunu soruyor: Biz 7 Haziran’da sandığa gittik şimdi bir daha neden bizi sandığa götürüyorsunuz? Neden terör hortladı? Bu ülkede 7 Haziran’dan önce terör yoktu. Neden birden bire ortaya çıktı? Fidan gibi evlatlarımız şehit olarak geliyor. Bunu düşünün ve bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun.  Bu sorumlulukla 1 Kasım’da sandığa gidin ve oyunuzu verin” dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hiç kimseyi ötekileştirmeden, 78 milyonu kucaklayan, halkçı bir siyaset anlayışı, ülkesini sevenlerin yola çıktığı bir siyaset anlayışını getireceğiz. Esnafın,  çiftçinin, tüccarın, emeklinin kazandığı bir anlayışı bu ülkeye getireceğiz. Size söz veriyorum, bu ülkeye barışı, huzuru ve kardeşliği getireceğiz. Her eve huzur, her sofraya bereket getireceğiz. CHP iktidarında gençleri potansiyel suçlu olarak görmeyeceğiz. Gençler bu ülkenin geleceği, umudu olarak göreceğiz. Siz,  bizden daha iyi bu ülkeyi yöneteceksiniz. 

CHP iktidarında tam gün eğitim olacak. Çocuklarınızı sabah okula göndereceksiniz, çocuk akşam eve gelecek. Beslenme çantası taşımayacak. Okulda öğretmenleriyle birlikte öğle yemeğini hiçbir ücret ödemeden yiyecek. Çocuklarımız besleyeceğiz, onların geleceğimiz olduğunu asla ve asla unutmayacağız.

22 milyon yoksul var

7 milyon hanede, 22 milyon vatandaşımız yoksul. Aylık 300 TL ile geçiniyorlar. Hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Her evde tencere kaynayacak, her evde huzur olacak ve bu güzel topraklardan, kayısının başkentinden söz veriyorum, bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğiz.  

“Terör neden 7 Haziran sonrasında hortladı?”

7 Haziran’da sandığa gittik, şimdi 1 Kasım’da bir daha sandığa gidiyoruz. Vatandaşımız haklı olarak şunu soruyor: Biz 7 Haziran’da sandığa gittik, şimdi bir daha neden bizi sandığa götürüyorsunuz?

Bunu düşünün ve bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun.  Neden terör hortladı? Bu ülkede 7 Haziran’dan önce terör yoktu. Neden birden bire ortaya çıktı? Fidan gibi evlatlarımız şehit olarak geliyor. Size sözüm söz, terörü de bu ülkede bitireceğiz. Bu ülkeye huzuru getireceğiz. Hiçbir gencimizin annesi, evladı askere giderken gözü arkada kalmayacak.

Ben, rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Rahmetli Ecevit derdi ki ‘Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen’ derdi. Ben de aynısını söylüyorum. Emekliye, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Niçin? İnsanca bir düzen için. Taşeron işçiliği kaldıracağız. Niçin? İnsanca bir düzen için. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. Hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Bunların hepsi insanca bir düzen için.

“Din ve kimlik üzerinden siyaset yapanları kınıyoruz”

Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz. Din üzerinden siyaset yapmıyoruz.  Yapanları da kınıyoruz. İbadet, siyaset için yapılmaz. İbadet Allah için yapılır. Herkesin bunu böyle bilmesini isterim. Düne kadar diyorlardı ki, emekliye iki maaş ikramiye nasıl vereceksin, çiftçiye mazotu 1.80 TL’den nasıl vereceksin? Şimdi kendileri diyor ki, biz de vereceğiz. Peki 13 yıldır aklınız neredeydi? Çünkü devleti yönetmesini bilmiyorlar. Ciddi bir yönetim boşluğu var Türkiye’de. O yüzden 1 Kasım’da sandığa gideceğiz ve düşünerek gideceğiz. Biz Türkiye’yi adaletle yöneteceğiz. Oy versin vermesin 78 milyon yurttaşı kucaklayacağız. Bu güzel ülkede, bayrağımızın altında onurumuz ve gururumuzla yaşayacağız."

Kılıçdaroğlu, daha sonra havalimanına hareket etti ve saat 16.00'da özel uçakla Malatya'dan ayrıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız