SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Neden Yapmadınız?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile bazı belde belediyelerinin yüzde 10'luk hissesine yasa gereği ortak edilmeleri gereken Malatya Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi'nde hissedar olmadıklarının anlaşılmasıyla ortaya çıkan skandala CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu el attı. Aslanoğlu, şirketin yönetim kurulu başkanı Cemil Kazancı'ya bir mektup göndererek, tescil işleminin neden yapılmadığını sordu.

Milletvekili Aslanoğlu'nun Malatya Doğalgaz Dağıtım Şirketi başkanına yazdığı mektup şöyle:

"Sayın Cemil Kazancı
Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanı

Sayın Kazancı,

Malatya da ki doğalgaz dağıtım ihalesi 07.07.2005 tarihinde yapılmış ve bu ihale Peker A.Ş ye verilmiştir. İhale şartnamesinde kurulacak doğalgaz dağıtım şirketine Malatya Belediyesininde %10 ortak olacağı açıkça belirtilmesine rağmen bu ortaklık işlemi her nedense gerçekleştirilememiştir. Dağıtım Şirketi 20.10.2005 tarihinde dağıtım lisansı almasına karşın yine bu konu EPDK tarafından dikkate alınmamıştır. 30.10.2007 tarihinde ise PEGAS A.Ş. ye ait hisseler EPDK nın izniyle Holdinginize ait Malatya Dağıtım A.Ş. ye devredilmiştir. Ancak bu devrin işleminde de Malatya Belediyesine ait %10 oranındaki hisse tescil edilmemiştir.

Sayın Kazancı,

Malatya Kamuoyu tarafından bu konu üzerinde önemli ve hassas bir tepki oluşmuştur. Bu nedenle Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. deki hisse oranlarının tarafıma acilen belirtilerek Malatya Belediyesine ait hisselerinin neden tescil edilmediğininde ayrıca belirtilerek konuya açıklık getirmenizi tarafınızdan verilecek cevaptan sonra da konunun tarafımca acilen EPDK’na iletileceğini ayrıca belirtmek isterim.

Malatya Kamuoyunu öncelikle aydınlatmak açısından ve Malatya Belediyesine ait hisselerin tescil edilmesinin biran önce tarafınızca açıklığa kavuşturulması konusunu bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız