SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Osman Karakaş

Neden Yıkılacak ki?!

Neden Yıkılacak ki?!
A- A+ PAYLAŞ

Kaldırın duvarları, işte size hazır ve hem de ne paralar harcanan koca çim saha.

Osman KARAKAŞ okarakas@hotmail.com

Nedir spor?

Neyin nesidir, nasıl yapılır, neden yapılır, faydası nedir?

Sayfalar dolusu ahkâm kesmeye gerek yok.

Özetle; sağlıklı kılar, birleştirir, kaynaştırır.

Peki bizdeki karşılığı bu mudur?

Pek değil. Palalar, sopalar ve küfürler. Halk spor yapmaz, para için top peşinde koşanları kimi zaman alkışlar kimi zaman yerden yere vurur.

Komşu şehirler düşman olur, insanlar ölür, magandalar türetilir ve o magandalar can alırlar.

Bu mudur spor?

Yetmedi devlet büyük destek verir halkın parasını, altyapı gibi önemli tesislere aktarır.

Halka sormadan.

Açıklanmayan gerekçe; kimi hiperaktiflerin gidip orada boşalması. Az sayıdaki bu güruhlar için o kadar yatırımlar yapmaya gerek var mı? Asıl onları aktif spora, sosyal aktiviteler ve eğitime yönlendirme gereği duyulmaz. Çünkü emek ister ama fazla para istemez.

Eşit şartlarda olmayan silahsız tavşana, kekliğe, yaban keçisine ateş edip katletmek spor sayılıyor. Devlet bir de bu canilik için eleman tahsis ediyor, hayvan yetiştirip doğaya salıyor. Zahar o avcılar insan vurmasınlar diye!

Güzelim taylar binbir emekle yetiştirilip kumarbaz at yarışçılarına yüksek fiyatla satılır. Halktan bireyler dokunamaz bile o güzelliklere.

Amatör futbolcu için çim saha bir rüyadır. Hele bir de duş varsa, forma ve top varsa, bundan iyisi Malatya'da kayısı.

Profesyonel futbol demek; para karşılığı futbol oynanan bir eylem demektir. Hem de ne paralar malûm.

Devlet halkın parası ile skandallarla dolu yeni bir stad yaptı. Nihayet maçlar orada oynanacak. Eski stad, İnönü Stadı ise yıkılacak; öyle diyor bazı yetkililer. Ya konut ya da park olacak.

Neden yıkılıyor? Park demek yeşil alan demek. Çok isteniyorsa kaldırın duvarları size hazır ve hem de ne paralar harcanan koca çim saha.

Bırakın orada amatörler, gençler, para istemeden spor yapsınlar, insanlar koşsunlar, nefes alsınlar.

Herşey paralı futbol için mi? Sporun her dalını yaygınlaştırmak gerekirken, biz yok ediyoruz. Ne olacak onlarca diğer branşlardaki sporcu? Nerede antrenman yapacak stad ve eklerini yıkarsanız? Belli ki bunları düşünün hiç olmamış.

Yazıktır. Yıkmayın, değerlendirin. Hatta çoğaltın. Gıda maddeleri ile uzun yıllardır sağlığı yok edilen halkımızın bünyelerini güçlendirmeyi teşvik edin, spora yönlendirin.

Yeni stada karşı değiliz. Ancak sadece 18 maç için o kadar para harcanmasına karşıyım. Tüm imkânları ile halka açılmalı. Çünkü orası halkın.

Gelelim Yeni Malatyaspor'a.

Hemen hemen tüm takımlarda olduğu Yeni Malatyaspor'un da maç kadrosuna baktığımızda bir Malatyalı göremiyoruz.

Hatta Türk vatandaşı bile zor görülüyor. Takımların tamamına yakını yabancı! Bu mudur spor, bu mudur futbol?

Yeni Malatyaspor'un şampiyonluk hedefi yok. Düşmese iyi bu şartlarda. Takımın tamamına yakınını yabancı ile doldurmak yerine 2-3 yıldız futbolcu alıp gerisini gelecek vaadeden Malatyalı gençlerden oluştursak ne olurdu?

Hem gençlerimiz gelişir ve teşvik edici olurdu hem de yıldız futbolcular yetişme şansı olabilirdi.

Ama biz günü kurtarmayı tercih ettik.

Böyle spor olmaz, böyle futbol olmaz.

FOTOĞRAF: Malatya İnönü Stadı (iha)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyalı Memet (6 yıl önce)
    Kıymetli kardeşim Yazı düşündüğünüzün aksine son derece anlamlı geldi bana, Ülkede profesyonel sporun ve milli başarının gelebilmesi için Amatör sporların gelişmesi şarttır. buna binaen, sağlıklı yaşam için spor yapan insanlarında aktivitelerini sürdürebilecekleri alanlara ihtiyaç vardır. Bu stadın da yıkılması durumunda spor yapacak alan maalesef ki kalmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat terzin (6 yıl önce)
    Sadece açık tribün ve kale arkaları yıkılıp malatya amatörlerine tahsis edilmeli bence ama yapmazlar ki rant dururken
    0
    0
    Yanıtla
  • hg 44 (6 yıl önce)
    ülkede belli makamda oturanlar kendi nefsini düsündükce sehirler betonlasmaya mahkumdur ondan sonra cikip gencligi kötü aliskanliklardan kurtaralim diyorlar sen önce genclige oyun alanrari yapki genclikte sanal alremde kurtulup birlikte oyun oynamanin zevkini yasasin bak o zanan kötü aliskanlik kalirmi
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (6 yıl önce)
    genclerin oynayacagi saha brakmadiniz gencler nerede yetissin
    0
    0
    Yanıtla
  • Izmirde Kaplan (6 yıl önce)
    Anlamsız bir yazı olmuş. Yine de teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Tabi yıkılacak daha öncede sümer şeker stadı yıkılmasını avm yapacak yer kalmamıştı hastane keza öyle bunlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum kimsede ses çıkarmıyor neden yıkıyorsunuz diye tepkide vermiyor o kadar amatör klup genci yaşlısı gidip spor yapıyordu maç izliyordu.yazık çok yazık güzelim malatya yerinde saymadığı gibi geriye gidiyor bir tanesidir çıkıp ne yapıyorsunuz demiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt44 (6 yıl önce)
    Osman bey affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum. Yazdıktan sonra tekrar okuma gereği duydunuz mu ? Çünkü ben tam olarak ne dediğinizi anlamadım. Kimi yerde futbola yapılan yatırımların gereksiz olduğunu savunup kimi yerde de yatırımların artması gerektiğini savunmuşsunuz. Spora değilde eğitime yönlendirmeyi savunup birkaç cümle sonra spora yönlendirmeyi savunmuşsunuz. Yanlış anlamayın ben sizin yazılarınızı beğenerek takip ediyorum. Bu yazıda ilk defa tezatlık gördüm. Yazmak istedim. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (6 yıl önce)
    Yorumunuz Harika.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (6 yıl önce)
    Şu an ligde kalmak ligde tutunmak hedef. Gençleri oynatma riskini bu sene alamaz takım. Dedikleriniz önümüzdeki yıllar yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla

Osman Karakaş yazıları