SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Neden Zordur Yeni Başlangıçlar ?

A- A+ PAYLAŞ

Suat KOZLUKLU

Her ilin bir ruhu vardır. Onu gözle göremezsiniz ama bu ruh; dağa, taşa, toprağa, suya, ekine, yağmura, rüzgara siner, canlı bir organizma gibidir; bu ruh insanın gülüşüne, hüznüne, müziğine, romanına, öyküsüne, oyun oynamasına, ibadet etmesine siner.

Kentin ruhunu da yalnızca bu gün yaşayanlar yaratmaz, geçmişte bu kentte yaşamış toplumların ruhları da bizim yaşamlarımızda yaşar, bizden de gelecek kuşaklara taşınır.

O yüzden önümüzdeki yerel genel seçimlerini ben çok önemsiyorum...

Niye mi?

Belediye başkanlarını (belde, ilçe, il) Bunların meclis üyelerini, İl genel meclisi üyelerini, mahalle ve köy muhtarlarımızı yeniden seçeceğiz.

Ve bu seçtiklerimiz bizleri yerelde, yöremizde yönetecek ve idare edecekler. Yani, Malatyamızın geleceğini bu seçtiklerimiz şekillendirecek…

Takip edebildiğim kadarıyla, ortaya çıkmış o kadar çok aday adayı var ki, gülersiniz ağlanacak halimize… Hele hele işadamlarından icazet alanlar var ki sormayın gitsin…

Mevcutları bir düşünün…! (ilkokul mezunu belediye meclis üyeleri) Ne demek istediğimi çok daha rahat anlarsınız…

Bakın sevgili dostlar…

Bir süredir MalatyaHaber’de ‘okuyucu görüşlerini’ daha dikkatli takip ediyorum... Tabi bir de “üslup ve içerik” açısından yayına koymadığımız mesajlar var. Malatyaspor’un dışında ağırlıklı gündem, Belediye Başkan aday adayları ve mevcut başkan Cemal Akın… Kimse alınmasın birçok görüş, “objektif ” olmaktan çok ama çok uzakta... Hakaret içerikli görüşler, yanlı mesajlar gırla gidiyor… Yani, yine takım tutar gibi parti tutmamızın izlerini görüyorum...

Malatya’nın geçmişten bugüne geldiği durumu duygularımızla değil mantığımızla analiz etmemiz gerekiyor…

Bakın son günlerde, adaylığa niyetlenenler peşrev yapmaya başladılar… Peki, bende diyorum ki; aday adayı olanlar, aday olanlar TV ekranlarında ve radyo mikrofonlarında seçmene sundukları proje, vaat, yapacakları işler bazındaki taahhütlerini 4077 sayılı Tüketiciyi koruma kanununa göre ve yürürlükteki kanunlar uyarınca gitsinler en yakın notere, bunu taahhüt altına alıp imzalasınlar… Ve başta basın yayın kuruluşları olmak üzere Malatya halkına da bunları deklare etsinler…

Bu olmayacak bir iş mi? Bence değil.

Doğruluk, dürüstlük, onurlu siyaset diyorlarsa bunu yaparlar ve attıkları imzanın hesabını da verirler.

Şimdilik böyle bir taahhüt yok.

Yürürlükteki yasalar dün olduğu gibi bu günde sözlere ve atıp tutmalara karşı bir şey de yapmıyor, yapamıyor.

Yapamaz.

Dilin kemiği yok, at atabildiğin kadar.

Eğer gerçekleri göremezsek, kabul edilmesi ne kadar güç olursa olsun değişen koşullara uyum gösteremezsek, hiçbir yere varamayız.

Neden bu kadar zordur, yeni başlangıçlar. Değişime karşı direnmek neden hep bu kadar sancılıdır…?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız