SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nedir Bu Rezalet?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:24
Nedir Bu Rezalet?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından bir süre önce satın alınarak, kentin birçok noktasına yerleştirilen elektronik saat ve termometrelerin birbirlerinden çok farklı zamanı ve sıcaklığı göstermeleri ve bu durumun aylardır devam etmesi eleştiri konusu oldu.

Malatya Belediyesi tarafından kentteki 20 noktaya yerleştirildiği belirtilen, bazıları da birbirine çok yakın olan elektronik saat ve termometreler, aynı anda birbirlerinden 10 dakika ile 1.5 saat arasında değişen farklı zaman ve 2-4 dereceyi bulan farklı sıcaklıkları gösteriyor.

Elektronik cihazların ayarsızlığı ve gösterge farklılıklarının yanı sıra, birbirine çok yakın noktalara dikilmesi de bir başka eleştiri konusu oldu. Eski belediye binası önünde bir saat bulunurken, buraya 100 metre mesafede Akpınar kavşağında bir başka saat yeralıyor. Bu iki saat arasındaki zaman farkı da yaklaşık 15 dakikayı buluyor!

Yine Atatürk Caddesi ile Sinema ve Sivas Caddelerinin kesiştiği kavşakta yaptırılan saat kulesine 25 metre mesafede bir başka elektronik saat yeralıyor. Fotoğrafta da görüldüğü gibi, elektronik saat 14.10'u gösterirken, hemen yanındaki saat kulesine göre saat 15.40.  Elektronik saat normal zamanın 1.5 saat gerisinde ve bu aylardır devam ediyor. Ve bu adeta, her geçen gün de aradaki farkın açıldığı "umursamazlık" ölçüsü oldu.

Vatandaşlar, bu cihazların gereksiz fazlalıkta olmasının yanı sıra çok farklı zamanları ve sıcaklığı göstermesine ve buna karşın, belediyenin bu konuda herhangi bir hassasiyetinin görülmemesine tepkililer. Vatandaşlar, “Bu kadar lüzumsuz sayıda cihaz yerleştirdikten sonra, bunların doğru zamanı ve sıcaklığı göstermesini sağlayamayan belediyenin amacı ne? 'Yoksa, saat ve termometre bahane, altındaki reklam pano yerleri şahane' mantığıyla mı bunları mantar gibi, 'görgüsüzce' her yere yerleştirdiler. Türkiye'de bu kadar garip bir meydan saatı enflasyonu yoktur! Ayrıca, kamu hizmetinde ışıklandırma, saat termometre vs. gibi görsel projeler uygularken, makul sayıda olmasını ve 'doğru düzgün' çalışmasını sağlamak önemlidir. Bunu yapamadıktan sonra, daha önce yaptıkları ve sürdüremedikleri garip ışıklandırma projeleri gibi, saatleri de termometreleri de böyle skandal görüntüler verir."diye konuştular.

FOTOĞRAF: Atatürk (Kışla) ile Sivas ve Sinema Caddelerinin kesiştiği kavşakta bulunan ve 'nispeten' doğru zamanı gösteren saat kulesi ile hemen 25 metre yakınında bulunan ve doğru zamandan 1.5 saat geride olan elektronik saat görülüyor. Fotoğrafı büyük görebilmek için üstüne TIKLAYINIZ..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız