SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nefes Kesen Operasyon!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde hamile kadını kurtarma operasyonu nefesleri keserken, genç kadın bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Edinilen bilgiye göre, 15 ocakta doğum yapması beklenen Gülden Tanrıverdi'nin (21), 14 aralık tarihinde sabah 08.00'a doğru sancıları arttı. Tanrıverdi ailesi, genç kadının sancılarının iyice yoğunlaşmasının ardından durumu jandarma ekiplerine bildirdi.
Ancak Tanrıverdi ailesinin Pütürge ilçesine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Teluşağı köyünde ikamet etmesi ve köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olması ekiplerin işini zorlaştırdı. 2. Ordu Komutanlığı'ndan hava desteği istendi. Ancak yoğun sis nedeniyle köye iniş yapamayan askeri helikopter, Pütürge ilçesinde bulunan top sahasında hamile kadını beklemeye başladı.

İl Özel İdaresi'ne ait yol açma araçları önde, 112 sağlık ekipleri arkada olmak üzere jandarmayla birlikte Tanrıverdi ailesine ulaşmak için büyük çaba sarf edildi.

Yaklaşık 8 saat süren zorlu yolculuk sonrası Teluşağı köyüne ulaşan ekipler, genç kadına ilk müdahaleyi yaptı. Paletli ambulans ile Pütürge'ye getirilen Gülden Tanrıverdi, Pütürge Devlet Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Ekipler nihayet rahat bir nefes alırken, genç kadının bebeğinin solunum yollarında sıkıntı çektiği ortaya çıktı. İlçede hazır bulunan askeri helikoptere küvözle bindirilen bebek ile anne, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

Anne ve bebek, nefes kesen özverili bir operasyonla Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Hamile kadının Teluşağı köyünden Pütürge'ye getirildiği esnada Gülden Tanrıverdi, askerler ve 112 sağlık görevlileri bebeğin adını Zafer koydular. Zafer bebeğin küvözünün üzerine nazar boncuğu takıldı.

Gülden Tanrıverdi'ye Zafer bebeğin amcası Rıdvan Tanrıverdi eşlik ederken, genç kadının eşinin arıcılıkla uğraştığı ve bal satmak için İstanbul'da olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız