SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nefret Cinayetleri Yaygınlaştı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:48:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kadınlara yönelik düzenlenen konferansta şiddet dile getirildi. 

Battalgazi Belediyesi tarafından 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Av. İlknur İşler, kadın hakları ile ilgili katılımcı bayanlara bilgiler verdi. Battalgazi Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.

Burada ilk olarak konuşan AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, kadın haklarının önemine dikkat çekti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, kadınlara yönelik son zamanlarda artan şiddete dikkat çekerek, “Son zamanlarda kadınlarımıza uygulanan şiddet, özellikle ayrılan eşlerde bunu kapris meselesi yapan, kadınları öldürme teşebbüsünde bulunan, sakat bırakan, bu kadar hırs ve bencillik içinde yaşayan erkekleri, bir erkek olarak kınıyorum” diyerek, kadınların birer emanet olduğunu ve emanetin korunması gerektiğini söyledi.

Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından konferansa geçildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi Av. İlknur İşler, “Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye de kadına yönelik şiddet ve kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskı her geçen gün artmaktadır. Savaşlar, işgaller, ağır ekonomik bunalımlar ve yoksulluk biz kadınları şiddetin pençesine daha fazla itmektedir. Dünyanın birçok yerinde işgaller ve ambargolar nedeniyle yüz binlerce kadın ve çocuk katledilmektedir. 2014 yılının başından bu yana ülkemizde 240 kadın erkek şiddeti ile öldürülmüş; çok sayıda kadın işyerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kalmıştır. Çocuk istismarı son derece korkunç boyutlara ulaşmış ve nefret cinayetleri yaygınlaşmıştır. Namus, töre cinayetleri, koca baba dayakları, işkence medyada magazinleştirilerek sunulmaktadır. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı, ne söylediği ya da nasıl giyindiği sorgulanarak; fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan kadınların bunu hak edip hak etmediği tartışılarak, kurbanlar suçlanmaktadır” diye konuştu.

Şiddete maruz kalan kadınların yapması gerekler konusunda da bilgiler veren Av. İlknur İşler, “Şiddete uğrayan kadın ilk olarak karakol veya savcılığa suç duyurusunda bulunarak; kendilerini sindiren bu haktan da mahrum bırakmaya çalışan erkeğin yasal yollarla takibini sağlamalıdır. Ardından aile mahkemeleri kanalıyla koruma kararı aldırılması ve şiddet uygulayan erkeğin uzaklaştırma kararıyla kendisinden uzaklaştırılmasını sağlamalıdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız