SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nefret Dili Kaybetti, Sevgi Dili Kazandı"

0
Güncellendi - 2019-07-31 03:41:24
A- A+ PAYLAŞ

"ARGUVAN BERKİN ELVANDIR, ABDULLAH OLÇOK'TUR".. Bu yıl 14. sü gerçekleştirilen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”Tarih güçlüleri değil, haklıları yazar. Tarih ileride tek adamlığa karşı demokrasiyi savunanları yazacak”dedi.

AĞBABA; “ARGUVAN BU TOPRAKLAR İÇİN VAHADIR”

Ağbaba; “Türküler yüreğimizin haykıran dili, başımızdaki sevda yelidir. Şahra ile sap taşırken,harmanda patoza sap atarken,bağı-bostanı sularken,düğünlerde halay çekerken,gurbete giderken,sılaya dönerken, Arguvanlılar kadını-erkeği,yaşlısı-genci hayatın her döneminde türkü söyler! Bu kıraç toprakların türküsü nice yiğitlere mesken, nice davalara bekçi, nice acılara merhem olmuştur. Arguvanlı;‘İçerime ataş düştü yanarım Fırat’ı bağlasan söndüremiyim’ diyerek aşkını türkülerle söyler.Arguvan bu topraklar için vahadır. Barış, dostluk,kardeşlik, birlik ve beraberlik demektir.Arguvan ayrıştırmayan, birleştiren demektir.Narmikan neyse Kızık odur bizim için. Maman neyse Morhamam odur. Atma neyse Kesirik odur”İfadelerini kullandı.

AĞBABA; “ARGUVAN; BERKİN ELVAN’DIR, ALİ İSMAİL’DİR, ABDULLAH OLÇOK’TUR”

 “Arguvan Gezi demektir” diyerek konuşmasını sürdüren Veli Ağbaba; “14 yaşında elinde ekmeğiyle öldürülen Berkin Elvan demektir. Arguvan  masumiyet demektir; Eskişehir’in karanlık sokaklarında katledilen Ali İsmail Korkmaz demektir.  Arguvan 10 Ekim’de barış dedikleri için katledilen, CHP gençlik kolları üyelerimiz ve 103 barış güvercini demektir.Arguvan 15 Temmuz’da kendini kurşunlara siper eden 20 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok demektir. Arguvan, meydanında koca çınar altındaki heykeliyle dünya şairi Nazım Hikmet  demektir.  Arguvan, teslim olmamaktır. Arguvan cesarettir, dik durmaktır. İdam sehpasına giderken ‘Yaşasın Halkların kardeşliği, yaşasın tam bağımsız Türkiye’ Diyerek sandalyeye tekmeyi kendisi vuran Deniz Gezmiş’tir. Birlikte yaşamamızı sağlayan, bu toprakların İran, Irak, Suriye, Lübnan  olmamasını sağlayan, yedi düvele meydan okuyan, kimse hayal bile edemezken Anadolu topraklarında Laik Türkiye Cumhuriyeti kuran, bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’tür Arguvan.Devlet kapılarında işsiz bırakılsa da bedel ödese de Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan çıkmamak demektir” ifadelerini kullandı.

AĞBABA; “31 MART VE 23 HAZİRANDA NEFRET DİLİ KAYBETTİ, SEVGİ DİLİ KAZANDI”

 “Yüzyıllardan beri savaşa karşı barışın, nefrete karşı hoşgörünün, düşmanlığa karşı kardeşliğin sesini yükseltiyoruz” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bizler, ayıran değil birleştireniz, ötekileştiren değil sahipleneniz.Türkülerimiz gibi kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri bizlere bir kez daha barış, kardeşlik ve dostluk dilinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.23 Haziranla birlikte bir gerçek ortaya çıktı. Ötekileştiren, insanları etnik kimliğine, mezhebine giyimine, doğum yerine göre değerlendiren  siyaset anlayışı yok oldu. Tezek, çöplük, terörist,hain,beka, Pontus , gavur söylemlerinin inadına sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği barışı, eşitliği savunan bir dil gelişti ve bu dil kazandı. 23 Haziran’da halk, demokrasi tarihine geçecek önemde bir cevap verdi. Halk fakirliğin ve yoksulluğun bitmesini,gelir dağılımındaki adaletsizliğin son bulmasını, işsizliğin bitmesini, herkesin işi aşı olsun istiyor.Halk, torpil ve kayırmacılığın son bulmasını,  ödediği verginin israf edilmesini istemiyor. Halk zengini daha zenginleşen fakiri daha fakirleşen bir ülke istemiyor.” dedi.

AĞBABA; “GÜÇLÜ TÜRKİYE YARATMANIN YOLU, CUMHURİYETE BAĞLI,DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL HUKUK DEVLETİNE SARILMAKTAN GEÇİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ; “Hukuktan, demokrasiden uzaklaşmanın bedelini hep birlikte ödüyoruz. Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmak istenmesiyle ortaya çıkan ekonomik ve sosyal krizi 1 yıldan beri tüm Türkiye yakından izliyor. Sözde getirilen başkanlık sistemiyle birlikte; Milli Gelirimiz yükselecekti, azaldı; büyüme hızımız yükselecekti, düştü, enflasyon düşecekti, yükseldi.Kişi başı milli gelirimiz düştü.Cezaevleri gazetecilerle siyasetçilerle dolu.Onlarında siyasetçisinin, genel başkanının, gazetecisinin, sendikacısının bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum.Her türlü hak ihlaline karşı mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz.Bizim geçmişte çok önemli tecrübelerimiz var.Çok önemli kazanımlar elde ettiğimiz referandum tecrübemiz var.Ankara Kızılay Meydanı’nda başlayıp, önce Maltepe’de 23 Haziran’da Saraçhane’de devam eden Adalet Yürüyüşü tecrübemiz var. Türkiye`yi herkesin mutlu, huzurlu, hakkı ve onuruyla yaşadığı bir özgürlükler ülkesi haline getirmek için dün olduğu gibi bugün de mücadele ediyoruz. Tarih güçlüleri değil, haklıları yazar.Tarih ileride tek adamlığa karşı demokrasiyi savunanları yazacak.Türkiye’nin geleceği için mücadele edenleri yazacak.Ne güçlüler hatırlanacak, ne çoğunluktakiler. İnsan haklarını, eşit yurttaşlık hakkını, emeğin, emekçinin hakkını, örgütlenme özgürlüğünü, düşünceyi ifade özgürlüğünü savunanlar hatırlanacak. Güçlü bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor” dedi.

 “ARGUVAN’IN GÜZEL İNSANLIĞINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmaların ardından Mehmet Kızıldaş ve heykeltıraş Hüseyin Suna tarafından Veli Ağbaba’ya, Nazım Hikmet heykeli minyatürü, Ağbaba ve Kızıldaş tarafından da festival ana sponsoru ECA Markasının sahibi Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı  Gaye Akçen’e plaket verildi.

Akçen, “Veli Ağbaba sayesinde Malatya’ya ilk kez geldik.Bizim gibi sanayicilerin bu etkinliklere destek olması lazım. Okullar yapıp devlete bağışlıyoruz. Çocukları okutuyoruz. ECA ‘dan kazandığımız paraları tekrar ülkemize harcıyoruz. Arguvan’ın güzel insanlığına teşekkür ediyoruz.Türkü Festivalinin önümüzdeki yıl da sponsoru olacağız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Aybüke (4 yıl önce)
    Ne gerek vardı bir festivalde bu kadar konuşup bir ilçeyi ayırıp diğerlerini ötekileştirmeye bu kadar siyaset yapmaya orada bir festival yapılıyor insanlar eğlenmeye geliyor ve sizin gibi düşünmeyen insanlarda geliyor bence çok yazık konuşacak başka platform bulamayınca buraları seçiyor artık kendisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (4 yıl önce)
    Şuraya yazıp Ağbaba'yı eleştirenlere bakıyorum da,sanki uzayda yaşamışlar.Türkiye'de PKK ve onun siyasi uzantısı denilen HDP ile hangi parti direk-endirek irtibat kurdu?En son Osman Öcalan'ı TRT'ye chp'mi çıkardı.İmralı canisinin mesajını CHP kazanmasın diye kim kamuoyunun gündemine getirdi.Ama ne dersen boş.Hani derler ya bu tipler için nato mermer nato kafa.Ağbaba'nın Arguvan'da ismini andıklarından biri Tayyip Erdoğan'ın 15 temmuz gecesi darbecilerin açtığı ateşle ölen Reklam Danışmanı Erol Olçok'un,aynı olayda hayatını kaybeden 16 yaşındaki oğlu Abdullah Olçok.Hani annesi bugünlerde FETÖ'yle sözde mücadele nedeniyle AKP'ye sıksık tepkilerini dile getiriyor ya,işte o çocuk.Ama siz neden anlarsınız.Berkin Elvan ve Ali İsmail adını duydular ya, hopluyorlar.Ama Abdullah Olçok kim bilmezler.İşte bu adamlar Türkiye'de seçmen ve oy veriyorlar, birde cahilliklerine bakmadan buralarda yorum yapıp,yurtseverlere çamur atıyorlar.Yazık alayınıza.
    0
    0
    Yanıtla
  • ESENLİK (4 yıl önce)
    Bugüne kadar AKP nin malatyadaki hangi uygulamasını yargıya taşıdı? cevap:0.0
    0
    0
    Yanıtla
  • memo (4 yıl önce)
    hasan, çok abatmışsın....
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Memleketi yikmaya calisan gezi olaylarini sahiplenen bir dildir chp..mehmetcigimizi vuranlardan hesap sormak yerine once taziyeye gidip sonra onlarla ayni yolda yurumeye devam eden anlasilmasi guc bir dildir chp..akp gitsin de ne olursa olsun diyen bir dildir chp..muhalefet olsun diye herseye karsi cikan degisik bir dusunce yapisina sahip bir dildir chp..daha yazmak isterdim ama uzun surer bu dil meselesi..herkes nasil bir dile sahip oldugunuzu cok iyi biliyor ama siz kendinizi hala cozemiyorsunuz ne oldugunuzu hangi yolda yurudugunuzu bilmiyorsunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • ziya (4 yıl önce)
    tarihe bir baksın Deniz Gezmiş için kim idam ı mecliste oyladı. açıklasın hele.. kuru kuru siyaset yapmasın ve partiyi ideolojik ve de marjinalleştirmesinler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (4 yıl önce)
    berkin elvan elinde ekmeği ile öldürülen masumdur ha.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Eksik yazmışsın.Camide içki içtiler,bacımızın üstüne işediler martavalı yok burada, unutmuşsun.Hiç yakışmışmı senin gibi mert (!) birine.Yalanlar silsilesini bir berkinle geçmen sana yakışmamış!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • gezi olaylarını daha dün kol kola gezdiğiniz fetö planlamadımı,çöpten getirdikleri içki şişelerini caminin içine atmadılarmı..azıcık araştırın..şuanda Türkiyenin kefen parası dediğimiz parayı mütahitlere veren zihniyet..daha ne yapsınlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatya nın gururu vekilliğin hakkını veren tek vekli Veli Ağbaba
    0
    0
    Yanıtla