SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nefret Tohumu Ekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:11:00
A- A+ PAYLAŞ

CHP'li Veli Ağbaba, Abdulgaffar ve Aşağıbağlar'da, Hulisi Porgalı ise Darende Balaban ve Yukarı Ulupınar'da seçim çalışmalarını sürdürdü.

CHP'nin çalışmalarına ilişkin bülten şöyle: 

“BU ÜLKE, BU KADAR NEFRET TOHUMU EKEN BİR CUMHURBAŞKANI GÖRMEDİ.” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'yi iktidardan indirecek tek gücün CHP olduğunu söyledi.

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Abdulgaffar ve Aşağıbağlar Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.  Vatandaşların büyük coşkusu altında gerçekleştirilen mahalle toplantısında konuşan Ağbaba, “Korku bacayı sardı. Cumhurbaşkanı çıkmış meydanlara eline almış Kuran-ı Kerim'i gösteriyor. Sen o Kuran-ı Kerim'i seni dinleyen saf, temiz insanlara gösterme, Mehmet Cengiz'e göster ki bir daha hırsızlık yapmasın, Melih Gökçek'e göster ki ömrü memurlukla, belediye başkanlığı ile geçen bu insan, dünyanın en zengin belediye başkanı olmasın. Bu memleket Adnan Menderes'i, İnönü'yü, Celal Bayar'ı, Erbakan'ı, Demirel'i, Mesut Yılmaz'ı, Türkeş'i, Tansu Çiller'i gördü. Ama bunun kadar kendinden olmayanlardan nefret eden, insanların arasına nefret tohumları eken bir başka siyasi parti başkanı, Cumhurbaşkanı görmedi. Bu ülke, bu kadar nefret tohumu eken bir Cumhurbaşkanı’nı daha önce hiç görmemişti. Öyle bir Cumhurbaşkanı ki kendi dışında herkesten nefret ediyor. Bütün partileri terör örgütünün ortağı gibi göstermeye çalışıyor" dedi.

AKP’Lİ YOKSULUN ÇOCUĞU DA CHP’Lİ YOKSULUN ÇOCUĞU DA İŞSİZ

AKP'nin bazı konularda ayrım yapmadığını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: “Buradaki çoğunluk geçmişte CHP'ye oy verdi. AKP'ye haksızlık yapmayın, bir konuda ayrım yapmıyor. İşe alırken, memur yaparken, bir yere götürürken ayrım yapmıyor. CHP'ye oy veren yoksul ailenin çocuğunu da, AKP'ye oy veren yoksul ailenin çocuklarını da, MHP'ye ve HDP'ye oy veren yoksul ailenin çocuklarını da işe almıyor. Milletvekilinin oğlunu belediyeye memur yapıyor, vilayete ve üniversiteye alıyor. Bizim tespit ettiğimiz 3 bin 300 insanı memur yapmış. Hiç üzülmeyin 'bizim çocuklarımızı işe almıyorlar' diye çünkü kendilerine oy verenlerin de çocuklarını işe almıyorlar.”

“AKP'Yİ İKTİDARDAN İNDİRECEK TEK GÜÇ CHP'DİR”

AKP'yi iktidardan indirecek tek gücün CHP olduğunu ifade eden Ağbaba, "İnşallah 8 Haziran'da iktidar olacağız ve muhalefet milletvekili olarak buraya son gelişim olacak. Anketleri görüyorsunuz, bizim içimizde bize oy vermiş arkadaşlarımız, yoldaşlarımız AKP'yi durdurabilmek için bir kısmımızın HDP'ye oy vermesi gerektiğini söylüyorlar. Bunu söyleyen arkadaşlarımız kötü niyetli değil. “HDP meclise girerse, AKP'nin milletvekili sayısı düşer' diyorlar. HDP'nin baraj problemi görünmüyor. Malatya'da da AKP ve CHP dışında bir başka partinin milletvekili çıkarma şansı görünmüyor. Malatya'da 8-10 bin insanın HDP'ye oy vermesi onların milletvekili çıkarmasını sağlamaz ama bizim bir milletvekili eksik çıkarmamıza neden olur. Bu sadece AKP'nin milletvekili sayısını artırır. CHP'nin milletvekili sayısının fazla olması herkese katkı sağlar. 7 Haziranda oyunuzu dikkatli kullanın. Çünkü, AKP'yi iktidardan indirecek tek bir güç var o da CHP'dir" dedi. 

PORGALI DARENDE'DE..

CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında Darende ilçesine bağlı Balaban ve Yukarı Ulupınar mahallerini ziyaret etti. İlçe ziyaretinin ardından taksici esnafıyla bir araya gelen Porgalı, son olarak Yakınca Mahallesinde düzenlenen toplantıya katıldı. 

Darende ilçesi Balaban ve Yukarı Ulupınar Mahallelerini ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. 

Balaban mahallesinin kendisine her zaman için çok sempatik geldiğini belirten Porgalı, “ Bir Cumhurbaşkanı vatandaş ayrımı yapmamalı. Bizler üvey evlat olsak Allah’a karşı günah işliyorum düşüncesiyle hakkını yemez.  Biz Malatya’da kayısıda üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bizde insanız, birinci sınıf hizmeti hak ediyoruz, bizimde nüfus cüzdanımızda Türkiye Cumhuriyeti yazıyor” dedi.

Malatyalıların hiç tanımadığı iktidar partisinin milletvekili adayı Nurettin Yaşar Darende’ye gelip kayısıyla ilgili sorununuzu 15 günde çözeceğinin sözünü veriyor diyen Porgalı, “ Bugüne kadar çözemediğiniz sorunu 15 günde mi çözeceksiniz. Karadeniz’de olduğu gibi dönüm başına 170 lira alan bazlı destek versinler bende Ak Parti’ye AKP’ye oy veririm sizin için” şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından Balaban Mahallesi esnafıyla bir araya gelen Porgalı, esnafların tek tek elini sıkarak sohbet etti. 

Balaban mahallesinin ardından Yukarı Ulupınar mahallesini ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Herkes huzurlu bir yaşam sürmek istiyor ancak çözüm İmralı da, Kandil’de değil. Çözüm mecliste, STK’larda, halkta arasın. Meclisin haberi olmadığı, halkın, kendi milletvekillerinin haberinin olmadığı bir çözüm süreci istemiyoruz. Bu durum çözü değil, çözümsüzlüktür” sözlerini kaydetti.   

Darende ilçesine bağlı Balaban ve Yukarı Ulupınar mahalleleri ziyaretinin ardından taksici esnafıyla bir araya gelen Porgalı, “ Bir araca önce yüzde 45 ÖTV konulacak ardından yüzde 18 KDV alınacak. Birde motorlu araç vergisinin üzerine T plaka bedeli ödenecek. Malatya güya Büyükşehir ama gerekli belgeler gidilip Elazığ’dan alınıyor. Bunun hesabını bu arkadaşlarımız sandıkta soracak” ifadelerini kullandı.  

CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı’nın seçim çalışmaları kapsamında son durağı Yakınca Mahallesi oldu. 

Yakınca Mahallesinde düzenlenen toplantıda konuşan Porgalı, “ Yakınca belediyemiz vardı ancak bir yıla aşkın bir süredir yok.  Şimdi yüzünüze bakan yok. Geçmişte iktidara çok fazla oy verdiniz ama bugün pişmansınız” diye konuştu. 

Biz seçim beyannamemizi yayınladıktan sonra ezberleri bozduk, iktidar partisinin ise kimyası bozuldu. 12 senede ilk defa kendilerini savunmaya aldılar diyen Porgalı, “ Malatya’ya yaptıkları hizmetler ortada bir viyadük yapıldı bir facia yaşanması an meselesi, Devlet hastanesi kapatıldı, iki hastaneyi tek hastane yaptılar. 800 yatak dediler, 640’a düştüler, saydık 327 yatak çıktı. Kaybettiklerimiz saymakla bitmez, eski hal binasının yerindeki cami yıkıldı avm yapıldı. Sümerbank’ı kaybettik yerine avm yapıldı. Tekel yıkıldı. Bizim bu memlekette Tekel’in Sümerbank’ın ekmeğini yemeyen var mı? Üstelik yok pahasına içindeki demir fiyatı 13 trilyonken 6 trilyona satıldı” şeklinde konuştu." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız