SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nefretle Kınıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:25
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık personeline son zamanlarda artan şiddet olaylarıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Malatya Şubesi Başkan Vekili İsmail Kavak, sağlıkta şiddete son verilmesini istedi.

Sağlık Sen Malatya Şubesi Başkan Vekili Kavak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gün geçmiyor ki sağlık alanında şiddet, haber olmasın. Ülkenin dört bir yanında şiddet boy gösteriyor. Ülkemizde Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet gün geçtikçe artmaktadır. En son 16 Eylül 2013 sabahı, Hekimhan 112 ASH’nde görev yapan personel saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırı ilk değildir, umarız son olur. İnsana değer veren ve yaşatmayı kendisine rehber edinmişken, 24 saat boyunca özveriyle, fedakarca görev yaparken; biz sağlık çalışanlarının, yaşadığı bu şiddet olayları bizleri çok üzmektedir. Sağlık ortamında hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet son yıllarda artış göstermektedir. Sağlık kurumunda çalışmak, diğer iş yerlerine göre şiddete uğrama yönünden daha risklidir.

Sağlık alanında yaşanılan olumsuzlukların nedeni olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını göstermek şiddeti körüklemektedir. Aslında tüm yetkililerden söylemlerine özen göstermelerini istiyoruz. Toplumda hakim olan gergin ortamı ortadan kaldıracak ifade ve davranışlar bekliyoruz. Bir an önce sağlıkta şiddete yönelik yasal mevzuat daha etkili ve caydırıcı hale getirilerek hayata geçirilmelidir.

Sağlık çalışanlarının güvenliğinin garanti altına alınması, hastalar ile karşılıklı saygı ve güvene dayalı ilişkiler kurulması için ivedi önlemlerin alınması gerçekleştirilmelidir. Hasta olunca, kaza geçirince gidebileceğimiz tek yer olan sağlık kuruluşlarının kıymetini bilmeli ve burada çalışan sağlık personellerine karşı daha olumlu, saygılı davranmalıyız. Tabi ki hastalar olarak da sağlık personellerinden yakınlık, hoşgörü ve ilgi beklemeli ancak hasta ve yakınlarına hizmet veren hekimlerimize ve hizmet üreten diğer yardımcı sağlık personellerimize de aynı saygıyla yaklaşmalıyız.

Sağlık Sen olarak şiddetin her çeşidine karşı olduğumuz gibi sağlık çalışanlarına yapılan şiddete de karşı olduğumuzu ve nefretle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşırız.”

FOTOĞRAF: Alvar Köyü'ne yaralı almaya giden ambulansın sürücüsü Mehmet Dinç, saldırıya uğrayarak dövülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız