SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nefretle Kınıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-06-30 21:22:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ortak Değerler Platformu tarafından yapılan açıklamada, ülkemizde DEAŞ diye de adlandırılan IŞİD'li teröristlerin Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdikleri katliama tepki gösterildi.

Platform adına Hüseyin Polat imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Terör, önceki gün karanlık ve kanlı yüzünü bu sefer mübarek bir Ramazan akşamında İstanbul’da gösterdi. Hiçbir kutsalı olmayangözü dönmüş sistematik ölüm makinesi İstanbul’da,havalimanında insanların en kalabalık olduğu bir yerde ve saatte hiçbir şeyden haberi olmayan masuminsanların üzerine ölüm kustu. Elliye yakın masum insanı katletti, onlarcasını yaraladı. Bu ve diğer terör eylemlerinde hayatlarını kaybeden herkese Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarını kaybedenlere taziye ve teselli dileklerimizi iletirken, adı veya iddiası ne olursa olsun, emperyalistlerin oyuncağıolan terör örgütlerini, bileşenlerini, onları destekleyen tüm iç ve dış mihrakları nefretle kınarken özellikle bir kaç hususa dikkat çekmek istiyoruz.

Öncelikle bu mevsimde, böylesi Mübarek bir günde, hedef ayırt etmeksizin böyle iğrenç bir eylemin fütursuzca işlenmesi, terör örgütlerinin ve amaçlarına hizmet ettikleri sahiplerinin ne kadar gözlerinin döndüğünü ve artık ne derecede aciz kaldıklarını göstermektedir. Evet, bunlar, artık insanlığa verecekleri hiçbir şeyleri olmayanların, söyleyecekleri hiçbir sözü ve iddiası kalmayanların, bütün iddiaları boşa çıkan, adetaiflas edenlerin başvurdukları eylemlerdir. Bunlar, bir anlamda bu güne farklı yöntemlerle Müslümanlara, İslam Dünyasına şekil vermeye çalışan emperyalistlerin, bu amaçla başvurdukları son taktikleridir.

Hangi isim veya yafta altında gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin bunlar, her gün Dünyanın dört bir tarafına yayılan ve güçlenen Yüce İslam’ın ilerleyişiniengelleyemeyen Dünya istikbarının ve emperyalistlerin İslamofobya planlarını gerçekleştirmek için İnsanlık ailesine sundukları son hediyeleridir. Bu tür eylemlerin, İnsanlığın dünya ve ahiret mutluluğunu tesis etmek üzere gönderilmiş, adı barış, esenlik ve kurtuluş olan Aziz İslam diniyle birlikte anılması kabul edilemez. İslam’ı birazcık bilen herkes bunların, bu Yüce Dinle bir alakasının olmayacağını, olamayacağını bilir.

Amacı insanları onurlu ve mutlu bir şekilde yaşatmak olan bir dinin, ne adına olursa olsun masum insanlara ve dolayısıyla insanlığa karşı işlenen bu terör ve vahşeti kabul etmesi kesinlikle mümkün değildir. İslam’a göre, suçsuz bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek gibidir. Bir insanın yaşamına vesile olmak da bütün insanların yaşamına vesile olmaktır. Fitne ise; adam öldürmekten de daha kötüdür. Bu anlamda hiçbir iddia, endişe veya düşünce bu ayet-i kerimenin ifade ettiği hükümden daha üstün olamaz.

Buradan hareketle, bizler “ORTAK DEĞERLER PLATFORMU” olarak insanlığa karşı işlenen bu cinayetleri ve vahşeti nefretle kınarken, tekrar bu tür terör eylemlerde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere sabır niyaz ediyoruz. İnsanlarımızı, bizi bu vahşet taktikleriyle terbiye etmeye ve diz çöktürmeye ve birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı dikkatli ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bütün terör odaklarının amacı, bizim azmimizi, inancımızı, değerlerimize olan bağlılığımızı kırmak, bütünlük ve beraberliğimizi sarsmaktır. Kesinlikle onların bu amaçlarına hizmet anlamına gelen söz, düşünce ve davranışlara tevessül ve tenezzül etmemeliyiz. Düşmanlarımızın bu anlamdaki bütün beklentilerini boşa çıkarmalıyız.Aksine eğilmeden bükülmeden, bizi biz yapan değerlerimizin etrafında kenetlenerek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz, mağdur kardeşlerimize kucak açarak onlara karşı kardeşliğimizin gereklerini yerine getirmek için harekete geçmeli ve başımıza gelen bu musibetlerden dersler çıkararak bundan sonraki adımlarımızı ona göre atmalıyız,diyoruz.Herkesi insanlığın karşı karşıya bulunduğu bu terör belasına karşı samimi bir şekilde çalışmaya ve işbirliği yapmaya çağırıyoruz."

Bülten

ortakdeğerplt

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız