SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nehir'in Cesedi Bulundu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:08:58
Nehir'in Cesedi Bulundu
A- A+ PAYLAŞ

Van’ın Gürpınar ilçesinin Kırkgeçit mahallesinde yaklaşık 4,5 ay önce kaybolan minik Nehir’in cesedi, evlerinin 100 metre ilerisinde bulundu. Bir vatandaş tarafından cesedin bulunması üzerine durum baba Erkan Aslan’a bildirildi. Baba Erkan Aslan cesedi teşhis ederken, jandarma ekipleri ve savcı incelemelerini yaptı. Yapılan incelemelerin ardından minik Nehir’e ait olduğu belirlenen ceset, detaylı otopsi için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Gazetecilere açıklama yapan baba Erkan Aslan, cesedin bir vatandaş tarafından bulunduğunu belirterek, “Ceset Nehir’e ait. Cesette hafif çürüme var. Önce oraya bakmıştım, yoktu. Kızımın cansız bedeni dahi olsa bulunmasını istiyordum. Annesi çok perişan bir durumda” dedi.

‘Başkası tarafından mı buraya bırakıldı?’ sorusu üzerine Aslan, “İncelemeler yapılıyor” diye yanıt verdi.

Van Valiliği, evlerinin önünde kaybolan ve bugün cesedi bulunan Nehir Aslan ile ilgili bir açıklama yayınladı. 

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Gürpınar ilçesi Kırkgeçit Mahallesi’nde 29 Ekim 2014 günü kaybolan Nehir Aslan ismindeki çocukla ilgili olarak 13 Mart 2015 günü saat 12.51 sıralarında aynı mahalledeki su kanalında 5-6 yaşlarında bir çocuk cesedinin bulunduğu ihbar edilmiştir. Olay mahallinde Kırkgeçit Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince gerekli emniyet tedbirleri alınarak Gürpınar Cumhuriyet Savcısı’na, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine bilgi verilmiştir. Yapılan ilk araştırmada, cesedin 29 Ekim 2014 tarihinde kaybolan Nehir Aslan’a ait olduğu değerlendirilmektedir. Gürpınar Cumhuriyet Savcılığı’nca tahkikat sürdürülmektedir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız