SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nejat Uygur Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:36:19
Nejat Uygur Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Türk sinema, tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uygur’un solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Türk sinema, tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, uzun süredir tedavi gördüğü Özel Medistate Kavacık Hastanesi’nde saat 19.45 sıralarında hayatını kaybetti. Uygur’un solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haberi alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hastaneye gelerek Nejat Uygur’un ailesine başsağlığı diledi.

"BİR BAKMIŞSINIZ BENİM CENAZEMDE BAŞKA SANATÇILARLA RÖPORTAJ YAPMIŞSINIZ" DEMİŞTİ

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Şen'in cenaze töreninde verdiği bir röportajında, "Bir bakmışsınız benim cenazemde başka sanatçılarla röportaj yapmışsınız. Gün gelecek bütün tiyatro sanatçıları İsmail Hakkı Şen gibi, benim gibi ölecek. Tiyatro perdesi üstümüze üstümüze yıkılacak. Hatta seyirci üzülmesin. Ben ve benim arkadaşlarım, onların kederini alıp götürecek. Onlara sadece gülmek kalacak" demişti. 

Hastane yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmazken Uygur’un cenazesinin Çarşamba günü Selimiye Camii’nde kılınacak öğlen namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedilmesi bekleniyor.

NEJAT UYGUR KİMDİR?

Türk sinema, tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, 10 Ağustos 1927 Kilis-Gaziantep’te doğdu. Öğretmen bir anne ile subay bir babanın üç çocuğundan ortancası olan Nejat Uygur, Kilisli sanatçı İsmail Dümbüllü tarafından keşfedilmiş ve meşhur edilmişti. Eğitimini Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde tamamlayan Uygur, İlkokulu Siirt, Ezine ve İntepe'de okudu ve bu dönemde tiyatroya müsamerelerle başladı. Sarıyer, Çanakkale ve Manisa'da ortaokulu tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel bölümüne giren Nejat Uygur, buradan mezun olamadı.

1943 yılında Sarıyer Halkevi'nde başladığı boksla beraber spora karşı ilgisi artan Uygur, 1950 yılında Necla Uygur ile hayatını birleştirdi. Uygur, Tiyatroya profesyonel anlamda 1949'da "Nejat Uygur Tiyatrosu" ile adım attı. Uygur çiftinin 13 yıl süren Anadolu turneleri sürecinde sırasıyla Ahmet, ikiz kardeş olan Süheyl ile Süha, Kemal, Behzat adlı beş erkek çocukları dünyaya geldi. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut ağacının dibine düşmüş" ve tiyatrocu oldu.

Nejat Uygur, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Uygur, 10 Eylül 2007'de beyin damarlarında oluşan bir tıkanıklık nedeniyle vücudun sol tarafında kısmi felç geçirdi. Sağlık durumuna ilişkin yapılan basın toplantısında Uygur'un sol kolunu hareket ettiremediği, yüzünde kayma olduğu, konuşmasının ise düzgün olduğu ifade edilmişti. Oğulları Süheyl ve Behzat Uygur son açıklamalarında Nejat Uygur'un artık geçmişiyle yaşadığını söylemişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız