SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nejat Uygur'un Ricası mı?

A- A+ PAYLAŞ

Ünlü tiyatro sanatçısı İsmail Dümbüllü'nün ölümünden sonra kavuğunun tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'a takılmasıyla ortaya çıkan kavuk tartışması tiyatro camiasında sürerken, bir oyun için Malatya'ya gelen Nejat Uygur'a, kavuk Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından "bir kez daha" takıldı. Uygur'un daha önce de sahne aldığı bazı illerde, o illerin Valileri tarafından "fotoğraftaki kavuğun" ünlü oyuncuya takılması yüzünden, "kavuk takma organizasyonu" Uygur Kumpanyası'nın ricalarından biri olarak değerlendiriliyor. Kavuk konusu tiyatro dünyası içerisinde sanatçılar arasında tartışma konusu ve sanatçıdan sanatçıya devirle zaman zaman gündeme gelirken, Uygur'un daha önce gittiği Bilecik ve Kırıkkale'de de, Malatya'daki fotoğrafta yeralan kavuğun, bu illerin Valileri tarafından Uygur'a takılması "geleneksel" bir tören haline getirilmiş gibi görünüyor. Sanatçıya, bir üstadın kavuğunun, sanat kolunun kendi içerisinde değil de, il valileri tarafından takılmasıyla "kavuk benim" mesajı verilmek istendiği öne sürülüyor.

MALATYA VALİSİ DE..
"91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma" kampanyasına destek için Malatya'ya gelen ünlü tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, Malatya Sabancı Kültür Merkezi'nde "Nejat Uygur Avrupa Birliği'nde" adlı oyunuyla tiyatro severlerle buluştu.

Yoğun ilgi gören oyunun sonunda, tiyatro sanatçısı İsmail Dümbüllü'nün kavuğu, Uygur'un daha önce oyun sergilediği Bilecik ve Kırıkkale illerindeki valilerin yaptığı gibi, Malatya'da da Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından sanatçı Nejat Uygur'a törenle takıldı. Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, "Bu sahne kapanabilir, perdeler inebilir. Ama ben bu perde kapandığında, sizin sıkıntılarınızı da alıp götüreceğim" dedi.

Bu arada, tiyatro gösterisinden sonra Malatyaspor Başkan Yardımcısı Hakan Kodaman, Nejat Uygur'a, Malatyaspor'un üzerinde "Nejat Uygur" yazan 44 numaralı formayı hediye etti.

TARTIŞMALI KAVUK..
Türk tiyatrosunun en önemli ustalarından İsmail Hakkı Dümbüllü'nün kavuğunun kimde olduğu geçen yılın en ilginç tartışmalarından biriydi. Tartışma, Kel Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye, ondan Münir Özkul'a ve en son da Ferhan Şensoy'a geçen kavuğun kime verileceği ile başladı. Herkes kavuk hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Önce Şensoy kavuğun kendisinde olduğunu ve kimseye vermeyeceğini söyledi. Ardından Derya Baykal kavuğun kendi dolabında olduğunu iddia etti. Tüm bunlara Ali Poyrazoğlu ve Rasim Öztekin'in olumsuz tepkileri eklendi. İşte tüm tartışmalar sırasında belki de en çok zarar gören İsmail Dümbüllü'nün kızları İpek Çıngay ve Serpil Atalay oldu. İpek Çıngay, kavuğun babasından ailesine miras kaldığını ve Şensoy'dakinin kavuk değil, 1968 yılında 'Kanlı Nigar' oyununun prömiyerinde Dümbüllü tarafından Münir Özkul'a verilen takke olduğunu söylüyor. İpek Çıngay, babası İsmail Dümbüllü'nün 'Kanlı Nigar' oyunundan sonra Münir Özkul'a kavuğunu değil takkesini verdiğini ve şu anda takkenin Ferhan Şensoy'da olduğunu söylüyor. Çıngay tartışmalı kavuğun banka kasasında saklı olduğunu açıklıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız