SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Neler Ele Geçmiş?

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:00:36
Neler Ele Geçmiş?
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Malatya'da geçen hafta terör örgütleri PKK/KCK'ya ve DHKP-C'ye yönelik olarak yapılan ve toplam 8 kişinin tutuklandığı operasyonlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Müdürlüğün, konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerinin koordineli olarak yürüttükleri çalışmalar neticesinde;

1- PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan çalışmalarda 27.07.2015 tarihinde yakalanarak gözaltına alınan I.A. isimli şahsın yapılan üst aramasında;

*Bol miktarda örgütsel içerikli doküman,

*1 adet sim kart, 

*1 adet flash bellek ele geçirilerek alınan mahkeme kararına istinaden el konulmuştur.

Adı geçen şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte 28.07.2015 günü sevk edildiği adli makamlarca “Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan TUTUKLANMIŞTIR.

2- DHKP/C Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan çalışmalarda 28.07.2015 tarihinde adli makamlarından alınan karara istinaden; İlimiz Paşaköşkü Mahallesinde faaliyet gösteren Özgürlükler Derneğinde yapılan arama neticesinde;

*Bol miktarda örgütsel içerikli yasak yayın ve doküman, 

*Bol miktarda DHKP/C terör örgütü mensubuna ait fotoğraf, 

*6 adet üçgen şeklinde kırmızı renkli fular,

*1 adet üçgen şeklinde sarı renkli yıldız amblemli maskeye dönüştürülmüş fular,

*4 adet üçgen şeklinde sarı renkli yıldız amblemli fular,

*Cep telefonu, sim kart ve Dizüstü bilgisayar ele geçirilerek el konulmuştur. 

Arama sonrasında bahse konu dernek başkanı yakalanarak gözaltına alınmış, şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte 29.07.2015 tarihinde sevk edildiği adli makamlarca “Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan TUTUKLANMIŞTIR.

3- PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik olarak 28.07.2015 tarihinde İlimiz adli makamlarından alınan karara istinaden; İlimiz merkez ve Doğanşehir ilçesinde toplam 6 şahsın 8 ayrı adres ve ÖZÖDER isimli derneğe gerçekleştirilen operasyon neticesinde;

*6 adet Ruhsatsız Av Tüfeği ve bu tüfeklere ait 115 adet dolu fişek, 1 adet ruhsatsız 7,65 çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 19 adet dolu fişek,

*Bol miktarda örgütsel içerikli yasak yayın ve doküman, 

*Bol miktarda PKK/KCK terör örgütü mensubuna ait fotoğraf, 

*Bol miktarda Cep telefonu, sim kart, bilgisayar CD/DVD gibi dijital malzemeler ele geçirilerek el konulmuştur. 

Yakalanarak gözaltına alınan toplam 6 şahıs haklarında tanzim edilen tahkikat evraklarıyla birlikte 31.07.2015 tarihinde sevk edildikleri adli makamlarca “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan TUTUKLANMIŞLARDIR. Malatya’da terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonel çalışmalar sonucunda toplam 8 şahıs TUTUKLANMIŞTIR."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız