SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Neler Söylüyor Bu Milletvekili?

A- A+ PAYLAŞ

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, "Nemrut" gerekçesiyle yine Malatya'yı topa tuttu. Geçtiğimiz haftalarda da Nemrut Dağı bahaneli Malatya'ya yönelik eleştirilerde bulunan Kutlu, bu kez eleştirinin dozunu artırdı.

Adıyaman'da başlayan 13. Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali'nin açılışında milletvekili Kutlu'nun yaptığı konuşma, İhlas Haber Ajansı tarafından şöyle aktarıldı:

"13. Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali'nin başlaması sebebiyle düzenlenen kortej sonrası Nemrut Dağı'nı sahiplenmeye çalıştığı öne sürülen Malatya'ya sert tepkiler geldi.

Adıyaman Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayan kortejde halkoyunları ekipleri, öğrenciler, vatandaşlar ve protokol üyeleri hep birlikte yürüdü. Adıyaman Valisi Halil Işık, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, kaymakamlar, daire müdürleri, öğrenciler ve halkın yanı sıra Sırbistan Halk Dansları Ekibi de kortejde yer aldı..

..Valilik önünde yapılan açılış programında konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, "Nemrut Dağı'nı idari yollardan almaya çalışan bir vilayet var. İdari yollarda başarılı olamayınca hukuki yolları denediler fakat idare mahkemesi ve Danıştay'a kadar dava gitti. Mahkemede Nemrut Dağı'nın Adıyaman sınırları içersinde olduğu tescillendi. Fakat daha sonrada fiili olarak hatta bu yıl bizimle aynı tarihte Nemrut Dağı şenlikleri düzenlediler. Bütün dünya ve bütün Türkiye biliyor ki Nemrut Dağı Adıyaman'ındır. Başka bir vilayetin bu dağın ismini kullanmaya hakkı yoktur. Malatya gibi sanayisi gelişmiş, ticareti almış başını gitmiş, Cumhurbaşkanları çıkarmış hiçbir sorunu olmayan vilayetin bizim Nemrut Dağı'nı da sömürmeye çalışması siyasi etiğe aykırıdır. Bu yüzden buradan şu mesajı vermek istiyorum; ne bu yıl, ne de önümüzdeki yıllarda Malatya'nın Nemrut Dağı'ndan istifadesi ve Nemrut'un ismini kullanarak reklamını yapması mümkün değildir. Bunun için hep beraber bu konuda duyarlı olmak zorundayız. Bunun için bizim dağlarımıza, bağlarımıza ve ovalarımıza karışmasınlar ve ellerini çeksinler" Dedi..."

Adıyaman Valisi Halil Işık ise, Adıyaman'ın çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, "Adıyaman değişik pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Uygarlıklardan kalan eserlerde geçmişi bütün canlılığı ile yansıtmaktadır" dedi. Açılış konuşmalarının ardından Sırbistan Halk Dansları topluluğu ve Adıyaman halkoyunları ekipleri gösteri yaptı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız