SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nelere Dikkat Edilmeli?

A- A+ PAYLAŞ
Kurban Bayramı öncesinde üretici ve tüketicileri uyaran Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Kurban edilecek hayvanların aşılı, küpeli ve raporlu olmasına dikkat edilmeli" dedi. 
 
"DİKKATLİ OLUN"
 
Akın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kurban bayramına sayılı günler kala üreticilerimizin ve tüketicilerimizin üzerine düşen bazı konuları dikkate alması ve gereğini yapması gerekmektedir. Bu konuların başında kurban edilecek hayvanların aşılı, küpeli ve raporlu olması aranmalıdır. Ve yine fazlalaşan hayvan hareketliliği ile birlikte bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılma riskinin artacağı ortadadır. Bu riski ortada kalkması için bayram öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından emniyet, jandarma, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri hareketliliğe kesim yerlerine ayrıntılara dikkat etmeleri gereklidir. Ayrıca ilgili tüm kurum ve kuruluşlar önlemini almalı bütün sorumluluklarını yerine getirmelidir" dedi. 
 
"YOK ETMEMELİYİZ"
 
Hayvan varlığının yok olmaması için gerekenlerin yapılması gerektiğini söyleyen  Akın, "Yine en önemli konulardan olan ve kurulduğumuz günden bugüne her zaman ve zeminde önemle altını çizdiğimiz gebe ve damızlık hayvanların kesilmemesi ve hayvan varlığımızın yok olmaması çabasıdır. Bu kararlılığımız sonuna kadar devam edecektir. Bazı illerde bu konu ile alakalı güzel çalışmalar yapılmıştır. Örneğin Sakarya Ticaret Borsası, Borsası hayvan pazarında kurban bayramı öncesinde gebe hayvanların kesimini önlemek amacıyla, kurbanlıklara ultrasonla ücretsiz gebelik muayenesi yapılacağı yer kurulmuştur. Bu çalışma ile örnek davranış güzel bir hizmet ortaya konarak verimsiz olmayan verimden düşmemiş hiçbir damızlık hayvanın kesilmesine müsaade edilmeyecektir." ifadesini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız