SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neme Lazımcılık Almış Başını Gidiyor"

0
Güncellendi - 2017-10-25 02:07:44
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelilik Projesi, meyvesini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi’ndeki kadınlar tarafından ortaklaşa hazırlanan aşure, mahalle sakinlerine ikram edildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ‘Beni en büyük projem’ dediği Mahallelilik Projesi, Battalgazi ilçesinde bulunan mahallelerde meyvelerini vermeye devam ediyor. Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi’ndeki kadınlar tarafından ortaklaşa hazırlanan aşure, yine mahalle sakinlerine ikram edildi. Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Kültür Merkezi ve Mahalle Müzesi önünde düzenlenen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasar Arıkan, Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil, Battalgazi Belediyesi bazı birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mahallelik Projesi’nin önemine dikkat çekerek, “Mahalle müzeleri dedik, mahallelilik dedik. Biz trilyonluk hizmet binalarını yaptık. Türkiye’de rekor denilen zamanlarda bitiriyoruz. Ama bütün bunların yanında bana en büyük projen nedir dediklerinde ‘Mahalle Müzeleri’ dedik ve ‘Mahallelilik kavramı’ dedik. Ben onu söylediğim zaman insanlar bizleri anlamakta zorlanıyorlardı. Belki o büyük hizmet binalarını, hizmet tesislerini, yeşil kuşakları, İspendereyi, Çınar Parkları,  o liseleri, okulları, kümbetleri, türbeleri, hanları, hamamları, onları yapmamış olsak diyecekleri bu nasıl bir şey. Yani kocaman işler yapmış, gelmiş burada Mahalle Müzesini en büyük projem diyor. Evet en büyük projemiz Mahalle Müzesi ve Mahalleliliktir. Televizyonlarda izlediyseniz geçen birinci haber olarak TOKİ Başkanımız dedi ki ‘Biz bundan sonra Türkiye’de hangi şehirde olursa olsun, oradaki yaptığımız yapıtlarda mahallelilik kavramını esas alacağız’ O plan program çerçevesinde yapacağız” dedi. Ondan sonrada bu memlekette fark edildi. Söylemimiz o zaman fark edildi. Biz 2004’den beri bunları ifade ediyoruz, fakat bu yeni fark edildi. Mahallede komşu komşunun ölüsünü duymuyor, hastasını duymuyor, başına bir iş geliyor duymuyor, veya evine hırsız giriyor, benim başıma bir şey gelir, birisi beni şahit gösterir korkusuyla kimse kimsenin derdiyle dertlenmiyor. Neme lazımcılık almış başını gidiyor. Ama biz bunun önüne geçmemiz lazım. Önüne geçmemiz içinde mahalle halkının birlik beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde, sevgi ve saygı içerisinde bir birlerinin iyi gününde, kötü gününde ziyaret etmek kaydıyla ancak mahallelilik konusunu yerine getirebiliriz” dedi.

Komşuluk hukukunun önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Hanımefendilerden özellikle istirhamım, ben bir iş yaparken o işte bir hanım eli değmese o işte bereket ve başarı görmedim. Biz Battalgazi’de bunları başlattığımızda hanımlarla başladık ve muvaffak olduk. Burada da sizlerle başladık. Bayanlarla başladık. Buradaki bayanlarımız özellikle komşuluk ilişkileri açısından birbirlerini ziyaret etme anlamında, kadınlarımıza büyük görevler düşüyor. Peygamberimize komşuluk haklarıyla ilgili ayetler geldiğinde “Allah’ın komşuyu komşuya mirasçı bırakacağını sandım” diyor. Kaldı ki komşusu kendisinden razı olmadıkça o komşu cennete giremiyor. Komşu hukukunun dinimizdeki tecellisi budur” diye konuştu.

Başkan Gürkan, aşure etkinliğini düzenleyen mahalle sakinlerine teşekkür ederek, mahalle sakinlerine aşure dağıttı.

Başkan Gürkan, program sonrası Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Kültür Merkezi ve Mahalle Müzesi’ni gezerek bilgiler aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız