SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut Dağı'na Teleferik

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, Nemrut Dağı'na teleferik sisteminin kurulmasının da içinde yer aldığı bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Vali Ulvi Saran, Malatya'daki teleferik sistemlerinin kurulması ile ilgili çalışmayı yürütecek olan Dağ Geliştirme Uzmanı İlker Cumhur'u makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Vali Ulvi Saran, "Malatya'yı çevreleyen Beydağlarının, tabii örtüsü ile halkımızın rekreasyon olma özelliğini taşıyor. Bu çerçevede çevremizde yer alan fiziki coğrafyanın hem dağ sorunları için, hem de turistik amaçlı olarak kullanılabilmesine yönelik incelemeler yapmak üzere Dağ Geliştirme Uzmanı İlker Cumhur beyi davet ettik. Çevrede teleferik sistemlerin yapılabilmesine ilişkin nerelerin bulunduğunu anlamak ve incelemek için bir çalışma yapacağız" diye konuştu, Vali Saran, "Beydağı'nın halkımızın rekreasyon amaçlı etkinliklerine konu olup olmayacağına ilişkin bir incelemesini yapacağız. Teleferik kurulması konusunda Yamadağ'da kayak tesisi olabilir mi? Oradaki şartlar incelenecek. Birde Nemrut Dağı'na bir teleferik sistem yapılabilir mi? Bu konularda genel bir araştırmalar yapılacak. İncelemeler sonucunda hem mevcut potansiyel imkanlar, hem de finansman imkanları değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

Dağ Geliştirme Uzmanı İlker Cumhur ise, Malatya'ya gelmeden önce harita üzerinde çalışma yaptıklarını belirterek, "Şimdi yerinde inceleme yapmak üzere geldik. Malatya'ya bir kaç kez daha geleceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız