SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut Davası Reddedildi!

A- A+ PAYLAŞ

 

Adıyaman Belediyesi'nin Malatya Valiliği aleyhine açtığı 'Nemrut Dağı Davası' Malatya İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Belediye Başkanlığı tarafından, Şanlıurfa İdare Mahkemesi'ne açılan davada, Nemrut Dağı'na ait görüntü ve sembollerin Malatya Tanıtım Günlerinde ve Valilik web sitesinde Malatya iline ait gibi gösterilmesinin engellenmesi ile Malatya Tanıtım Günlerinde Nemrut Dağı'na ait bilgi, belge ve resimlerin kullanılmasından dolayı 5 bin TL tazminata hükmedilmesi talep edildi. Şanlıurfa İdare Mahkemesi ise, Adıyaman Belediyenin başvuru dilekçesinde, "mahkemeden idari eylem niteliğinde karar verilmesini istediği, ancak bu konuda herhangi bir işlemin iptali istemine yer vermediği, anılan tazminatın maddi veya manevi tazminat olması hususunda açıklık getirmediği, uyuşmazlık konusu zararın neden kaynaklandığını açıklamadığı" gerekçeleriyle dilekçenin reddine karar verdi. Adıyaman Belediyesi, bu kez Malatya İdare Mahkemesi'ne yaptığı şikayette, ise Malatya İdare Mahkemesi, verdiği kararında, "ilk dilekçede yer alan yanlışlıklara devam edildiği" nedeni ile Şanlıurfa İdare
Mahkemesi'nin de öne sürdüğü gerekçelerle davayı red etti. Malatya İdare Mahkemesi'nin kararında, "Şanlıurfa İdare Mahkemesince verilen dilekçe red kararı üzerine 7 Şubat 2011 tarihinde mahkeme kayıtlarına giren yenileme dilekçesinde de aynı yanlışlıkların yapıldığı görüldüğünden, yasa hükmüne uygun olmayan dilekçe ile açılan davanın reddi gerektiği sonucuna varılmıştır" denildi. Mahkeme, yargılama giderlerinin de Adıyaman Belediyesi üzerine bırakılmasına hükmetti. 

FOTOĞRAF : Kültür ve Turizm Bakanlığı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız