SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut Dönüşü Kaza, Çoğu Akademisyen 17 Yaralı..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan 21. Ulusal Kimya Kongresi için Malatya'ya gelen öğretim görevlilerinin katıldığı Nemrut gezisi dönüşünde, 8 araçlık konvoydaki bir minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu biri ağır 17 akademisyen ve yakını yaralandı.

Kaza, Nemrut yolu Karapınar mevkiinde Cuma gecesi saat 21.00 sularında meydana geldi. İnönü Üniversitesi’nde başlayan 21. Ulusal Kimya Kongresi'ne katılan öğretim üyeleri ve görevlilerinin yer aldığı 8 minibüsten oluşan konvoy, Nemrut Gezisi sonrasında dönüşe geçti. Konvoy içerisinde sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen minibüsün freninin patlamasıyla takla atarak şarampole yuvarlanması sonucunda 17 öğretim üyesi ya da yakını yaralandı.

Ambulanslarla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan; Mehmet Menen, Ahmet Gül, Vefa Ahsen, Salih Akdemir, Emel Önal, Elif Okutan, Bünyamin Coşut, Fatma Yüksel, Melek İbişoğlu, Hanife İbişoğlu, Rabia Zeynep, Uslu Kabak, Şaban Kalay, Ulvi Avcı Ata, Oğuzhan Avcı Ata, Sebahat Kolat ve Mehmet N. Ayhan tedavi altına alındı.

Yaralılardan Mehmet N. Ayhan’ın hayati tehlikesini bulunduğu belirtildi. Minibüs sürücüsünü ise yara almadan kazayı atlattığı bildirildi.

Yaralıları ziyaret eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, 21. Ulusal kimya Kongresine katılan bazı öğretim görevlilerinin 8 araçtan oluşan bir konvoyla Nemrut Gezisi’ne gittiğini ve dönüşte bir minibüsün frenini patlaması sonucunda kazanın meydana geldiğini söyledi. Araçta 18 kişi bulunduğunu ve bunun 17’sini yaralandığını söyleyen Hilmioğlu, yaralılardan birisinin hayati tehlikesini bulunduğunu aktardı.

Türkiye genelindeki 60 üniversiteden yaklaşık 700 öğretim görevlisini katıldığı Kimya Kongresine katılan çok sayıda öğretim görevlisi kazayı duyunca Turgut Özal Tıp Merkezi’nin önüne gelerek bilgi aldı.

Kazayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız