SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut Gündem Dışı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya turizmi için de büyük önemi olan Nemrut Dağı'ne gelen turist sayısında önemli ölçüde azalma var.. Malatya'dan Nemrut'a ulaşımın engellenmesi yönünde Adıyaman tarafındaki çabalar bilinirken, yaklaşık 2 yıldır Nemrut Turizmi Malatya'nın gündeminden çıktı gibi!..

Nemrut Dağı eteğinde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait 26 yataklı Güneş Motel'i işleten Şevket Aydın, geçen yıla göre turist sayısının düşük olduğunu belirtti. Aydın, geçen yıla göre haziran ayında turist sayısının yüzde 30-40 dolayında düştüğünü kaydetti.

Nemrut Dağı eteğinden Malatya ile Adıyaman yollarının birleşmesi konusunda yapılan çalışmaların durduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Birçok siyasi ve yetkili söz verdi ancak 1 kilometrelik yol açılmadığından iki ili bağlayan yol tamamlanamadı. Yani turist Adıyaman tarafından gelirse Malatya tarafına geçebilmeli, Malatya'dan Nemrut Dağı'na giderse Adıyaman tarafına geçebilmeli. Turist aynı yönden gelip aynı yönden dönmemeli."

Turistler için Malatya'dan Nemrut Dağı'na her gün tur düzenlediklerini hatırlatan işletmeci Şevket Aydın, "Malatya'dan Nemrut Dağı'na minibüsle gidiş-dönüş, akşam konaklama, akşam yemeği ve sabah kahvaltısı dahil 70 YTL alıyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya için Nemrut Dağı'nın turizm potansiyeli büyük önem taşırken, geçmişteki il yöneticileri, Malatya- Nemrut ulaşımının daha iyi koşullarda sağlanması yolunda çaba göstermişler, bu durum Adıyaman tarafından Nemrut'a turist ulaşımını olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle, Adıyaman'da sürekli tepki görmüştü. Son yıllarda, Malatya tarafının Nemrut Dağı turizm potansiyelinden yararlanma konusunda herhangi bir çabası olmadığı gözleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız