SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut İçin Bu Kez Festival Tartışması..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Nemrut'a ulaşım güzergahı üzerinde bulunan Pütürge'nin Tepehan Beldesi'nin 17-18 Eylül için organizasyon girişimlerine başladığı Nemrut Festivali'ne, Adıyaman tarafından tepki geldi. Adıyaman Milletvekili, aynı dönemde Adıyaman tarafında "Uluslararası Nemrut- Kommagene Festivali"nin 13'üncüsünün yapılacağını, bunun dışında bir organizasyon olamayacağını öne sürdü.

ADIYAMAN CEPHESİ..
İhlas Haber Ajansı'nın, konuya ilişkin olarak Adıyaman mahreciyle servise koyduğu haber şöyle:

"ADIYAMAN, (İHA)- Adıyaman, Uluslararası Nemrut-Kommagene Festivali'nin 13.'sünü yapmaya hazırlanırken, Malatya'nın Pötürge ve Tepehan Belediyeleri'nin de Nemrut Festivali düzenleme kararı aldığı öğrenildi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, aynı tarihte Tepehan ve Pötürge Belediyeleri'nin de festival düzenleyeceğini 5 gün önce öğrendiklerini belirterek, "Hukuki olarak aynı tarihte Nemrut Kommagene adını kullanarak benzer bir festival düzenleme şansları yoktur. Gereken yapılacaktır" dedi. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, "Malatya, tarihin şahitliğini ve hukukun kararını kabul etsin. Aynı tarihte aynı isimle festival düzenlerlerse iyi olmaz. Nemrut adını kullanarak Uluslararası Nemrut Kommagene Festivali'ne hiç kimse misilleme yapamaz. Yıllardan beri düzenlenen ve uluslararası ilgi gören Adıyaman Nemrut Festivali'ni kapma yarışında kimse olmasın. Gerekli bakanlıkların bu konuyu çözümleyeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy da, herkesi tarihi değerlere saygılı olmaya çağırarak, "Aylar öncesinden tarihi belirlenen ve tüm dünya tarafından bilinen Adıyaman Nemrut-Kommagene Festivali'ne karşı aynı tarihte Nemrut adı altında festival gerçekleştirilmesi şık bir davranış değil. Herkes haddini bilsin ve tarihi değerlere herkes saygılı olsun" şeklinde konuştu.."

TEPEHAN'DA..
Pütürge'nin Tepehan beldesinde de, 17-18 Temmuz tarihleri arasında Nemrut Festivali yapılacağı, geçtiğimiz hafta ilçeli işadamlarını ağırlayan Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın tarafından dile getirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız