SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut İçin Danıştay'a Başvurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:58:19
Nemrut İçin Danıştay'a Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ
ADIYAMAN- Kahta Belediyesi, Nemrut Dağı ile ilgili alınan kararın iptali için Danıştay'a başvurdu.
 
Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde, turizm planlamasına izin verilmesi, Kahta Belediyesi tarafından mahkemeye taşındı. Kahta Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 07 Kasım 2011 tarih ve 26 numaralı kararı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Nemrut Dağı Milli Parkı'na ait bir paftalık uzun devreli gelişme revizyon planının 21 Aralık 2011 tarihli onay kararının iptali için Danıştay'a başvurdu. 
 
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, "Malatya'nın Nemrut Dağı ile ilgili yaptığı çalışmalar hem bizi hem de vatandaşlarımızı oldukça rahatsız etmektedir. Burada Malatya'nın yaptığı çalışmalar ve verilen kararlar bizim vatandaşımızı mahrum bırakmanın yanında turizme de büyük zarar verecektir. Romalıların bile parçalayıp yok edemediği Kommagene Krallığı günümüzde parçalara ayrılıyor. Bu kararla birlikte Nemrut Dağı'ndaki medeniyet ile Karakuş Tepesi, Cendere Köprüsü, Arsemia Ören Yeri gibi birbiriyle bağlantılı tarihi dokular arasında kopukluklar oluşacaktır. Bu Malatya ile Adıyaman arasındaki bir problem değildir. Bunu bu şekilde yansıtanlar gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Asıl problem bir medeniyetin kaybolması ve yok olmasıdır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bu güne kadar Nemrut Dağı ile ilgili ciddi bir çalışma yapılmadı. Eğer bu günden sonra doğa turizmine, kış turizmine ve tarihi turizme yönelik herhangi bir çalışma yapılacaksa bu çalışmanın Kahta'dan başlatılarak Nemrut Dağı zirvesine doğru yapılması gerekiyor. Bizim arazi şartlarımız doğa turizmi, kış turizmi ve tarihi turizme uygundur. Teleferik kurulmasına da uygundur. Bir medeniyetin kaybolmasını ve parçalanmasını istemiyorsak ilk önce buradaki bütünlüğü korumamız gerekiyor. Eğer Karakuş Tepesi, Cendere Köprüsü, Arsemia Ören Yeri gibi tarihi bağlarla Nemrut Dağı'na bağlı olan eserler Malatya tarafında bulunsaydı bu gün yapılanları anlayışla karşılayabilirdik. Fakat Nemrut Dağı ile birlikte Kahta'nın genel yapısı Kommagene Krallığı'nı oluşturuyor. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu nedenlerle yapılan hatadan en kısa zamanda dönülmesi gerekiyor. Nemrut dağı üzerinde farklı hesaplar yapanların dağdaki anıtlarda yazılan yazıları okumalarını ve anlamalarını tavsiye ediyorum. Nemrut Dağı ile ilgili sonuna kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız