SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut Muhalefet Malzemesi!

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Adıyaman İl Başkanlığından, Nemrut Dağı eteklerinde Malatya ve Adıyaman yolunun birleştirilmesi konusunda açıklama geldi.

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ile birlikte Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özer ve Medya, Tanıtım Başkanı Ahmet Işık partide basın açıklaması yaptı.

Av. Mustafa Alkayış tarafından yapılan basın açıklamasında her ilin, her bölgenin kendisine has tarihi ve turistik değerlerinin olduğunu vurgulandı.

Bu değerleri elde etmekten daha çok bu değerleri korumanın önemli olduğuna dikkat çeken Alkayış, "Adıyaman da bu konuda geniş bir imkana sahiptir. Tarihe ev sahipliği yapan ilimiz, her Adıyamanlının gurur duyabileceği kalitede tarihi bir zenginliğe sahiptir. Bu zenginliklerinden bir tanesi ve en önemlisi de Nemrut Dağı Milli Park alanında bulunan heykellerdir. Nemrut heykelleri yüzyıllardır çok sert doğa koşullarına rağmen ayakta kalabilmiştir. Bu gün tüm insanlığın hayret ve ilgi ile takip ettiği bu tarihi mekanlar her yıl binlerce insanın ziyaretine neden olmaktadır. Nemrut ile ilgili her yıl onlarca bilimsel yazı yayınlanmaktadır. Bu tarihi heykellerin dünyanın en seçkin değerleri bakımından ilk sıralarda yer alması ilimizin adına elbetteki sevinilecek bir durumdur" dedi.

Malatya ilinin Nemrut Heykellerinin bulunduğu yer ile ilgili olarak bir eylem planı içerisinde olduğunun malum bir konu olduğunu kaydeden Alkayış, "Malatya'nın bu ilgisine biz bir şey demiyoruz. Çünkü, her il her memleket bu zenginliğe sahip olmak ister. Bu noktada biz Saadet Partisi olarak Malatya'nın yöneticilerinin Nemrut konusundaki iştahını çok iyi anlıyoruz. Malatya'nın idarecilerinin Nemrut Dağı Milli Parkı ile ilgili emellerine biz bir şey demiyoruz. Bizi şaşırtan memleketim adına görev alan yetkililerin tutumudur. Bu konuda en büyük sorumluluk ta milletvekillerine düşmektedir. İktidar partisine mensup milletvekilleri tütünün önündeki engelleri kaldıramadılar, TEKEL kapanmasını önleyemediler, TEKEL işçilerinin evlerine gönderilmesine karşı çıkamadılar, köylerin boşalmasını engelleyemediler, ırgatlığı bitiremediler, esnafın tezgahının dağılmasını durduramadılar. Bari tarihin bizlere armağan ettiği Nemrut'a sahip çıksınlar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız