SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nemrut Yolu Bir Düzelse..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya tarafında bulunan Nemrut yolunun standart hale getirilmesi durumunda turistlerin en az yüzde 50'sinin Malatya'yı tercih edeceğini belirtti.

Malatya İl Genel Meclisi Eylül ayı çalışmalarını Özel İdare binasındaki salonunda sürdürüyor. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında yapılan toplantıda Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özbay, Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi için bakanlık tarafından 350 bin YTL ödenek gönderildiğini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Nemrut yolunun mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen Özbay, "Nemrut yolunun iyileştirilmesi gerekiyor. Bu yol yapılırsa, Nemrut'a çıkan turistlerin yarısı Malatya'dan gider. Yol için Özel İdare bütçesi'nden 250 bin YTL para istendi. Bakanlıktan ise 3 milyon YTL ödenek istedik. Eski bakanımız 1 milyon YTL için söz vermişti. Yeni bakanımızın bu konudaki tavrını bilmiyoruz" dedi.

Arslantepe Höyüğünün açık hava müze yapılması ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Özbay, Levent Vadisi ile ilgili çalışmalarında yürütüldüğünü ve MTA tarafından yapılacak çalışmalar için bakanlıktan istenen ödeneğin geldiğini ifade etti.

Beşkonaklar’daki restorasyonun bitme aşamasına geldiğini aktaran Özbay, "Battalgazi Kale surları için hazırlana proje onaylandı. Bakanlıktan bir miktar ödenek geldi. Malatya'daki 7 evin daha restorasyonu için ödenek gönderildi. Arapgir ilçemizdeki Millet Han içinde ödenek gönderildi. Doğanşehir ilçemizdeki Kale surları ile ilgili projenin de bakanlığımızın 2008 yılı yatırımına alınması çalışmalarımız devam ediyor. Söğüt Kasabasındaki yer altı şehri ile ilgili proje çalışmalarımızda devam ediyor. Yeşilyurt ilçemizdeki sokakları iyileştirme projesi için bakanlığımız 150 bin YTL ödenek gönderdi" şeklinde bilgi verdi.

Yayla Turizmi ile ilgili olarak bir çalışma da yaptıklarını söyleyen Özbay, "Tüm ilçe kaymakamlıklarımızdan resim bilgiler alarak Yayla Turizmi ile ilgili olarak bir raporu hazırlayıp bakanlığımıza gönderdik. Ancak sonuç ne olur bilemiyoruz" dedi.

Sabancı Kültür Merkezi ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgiler veren Özbay, "Sitemizin yeniden dizayn edilmesi için Sabancı Vakfı, bize destek verecek. Biz dış çevre düzenlemesini yaptıktan sonra Sabancı Vakfı da binanın tüm iç dizaynını yeniden yaparak hizmete açacak" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ise, Nemrut yolunun 2008 yılı içerisinde bitirilmesi için bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, "Nemrut yolu ile ilgili olarak yapılması gereken her şey yapılacaktır" dedi. Yapılan konuşmadan sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 2008 yılı yatırım projeleri teklifleri komisyona havale edildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Arslantepe Höyüğü için 300 bin YTL, Nemrut yolu için 250 bin YTL, Levent Vadisi için 250 bin YTL, Günpınar Şelalesi için 150 bin YTL, Darende Zengibar Kale Kapısının restorasyonu için 150 bin YTL, Malatya merkezdeki tarihe evlerin restorasyonu için 250 bin YTL ödenek talep ettiği belirtildi.

Öte yandan Meclis'de komisyona havale edilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ise yatırım teklifindeki raporunda 2008 yılı için Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun standart hale getirilmesi için 500 bin YTL, Atletizm Kompleksine tribün yapılması için 500 bin YTL, Açık yüzme havuzunu tadilatı için 300 bin YTL, Sanayi Futbol Sahasına soyunma odası yapılması için 150 bin YTL, Yeşiltepe Spor Salonunu tadilatı için 125 bin YTL ve Kale ilçesinde Kayıkhane ve iskele yapılması için 250 bin YTL ödenek talep ettiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız