SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut Yoluna Asfalt

A- A+ PAYLAŞ

 

 

Malatya- Nemrut Dağı arasındaki yolun tamamının bu yıl asfaltlanacağı, yolun bir kısmının da genişletildiği bildirildi. 

İl Özel İdare Genel Sekreterliği çalışmalara ilişkin şu bülteni yayınladı:

"Malatya -Nemrut yolu tamamı bu yıl asfaltlanarak turizmin ve o bölgede yaşayan insanların ulaşım hizmetine açılacak. 2010 yılında Tepehan –Yandere köyü arasında bulunan 12.600 metrelik kısım asfaltlanmış olup. Köy içi geçiş yolları kesme taşlarla kaplanmış sanatsal yapıları bitmiştir.2010 yılı sonlarında Büyüköz köyünden -Güneş motele kadar olan kısmında yol genişletme çalışmaları yapılmış. 10.200 metrelik kısmının asfaltlanması içinde asfalt altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Malatya valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın öncülüğünde İl Özel İdaresi yol ve ulaşım hizmetlerince sürdürülen çalışma sonucunda geniş ve güvenilir bir yol olarak Nemrut yolunun tamamı bu yıl asfaltlanarak turizme açılacak. Bu yol üzerinde bulunan köylerde sağlıklı ulaşım yapacaklar.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Kontrol Mühendisi Hasan Çağlar Boyraz, Yapılan Çalışmaların, Köyleri Destek Projesi (KÖYDES) kapsamında Pütürge Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Malatya İl Özel İdaresi katkılarıyla icra edildiği kaydetti.

Önemli bir turistik değere sahip Nemrut Dağı'na ulaşımı Malatya güzergâhından açılan yolun tamamlanması ile geniş ve risksiz bir yol turizm sektörüne artı kazandıracaktır. Bu yolun açılmasında ciddi emek sarf edilmiştir. Yolun geçiş güzergâhlarında sarp kayalarla kaplı olduğu için dinamit patlatılmış 3,5-4 metre genişliğinde açılan bu yol üzerinde bulunan köylerde de ekonomik yönden bir canlanma olacaktır’’ dedi.

 Büyüköz Köyü muhtarı Mustafa Çarbuğa,’’100 hanelik köyüm 3 tane mezram var. Köyümüz Nemrut yolu üzerinde olmasından dolayı turizm yönünden gelen giden insanlar artmıştır. Bu yolun değer kazanmasında Malatya valimiz Dç. Dr. Ulvi SARAN ve İl Özel İdaresinin emeği büyüktür. Buraya gelen turistler memnun kalıyorlar ve gittiklerinde burayı ve bizi anlatıyorlar. Canlı alabalık tesis var. Konaklama motelimiz var. Köyümüzde doğal ürün olarak üzüm, çökelek, bal, domates, fasulye gibi organik ürünler üretilmektedir. Bu üretilen ürünler gelen turistlere ikram ediyoruz. Turistler hoşlarına giden bu ürünleri satın alıyorlar böylece köyümüzdeki ticari alışverişte gelişmiş oluyor. Köyümüzün alt yapı çalışmaları tamamlandı.  2 Okullumuz var. Sağlık ocağı, cami bulunmaktadır. Ayrıca köyümüzdeki bütün evlere şebeke suyu verilmektedir. Buradan bunların olmasında büyük emekleri geçen Malatya Valisine Pütürge Kaymakamına, İl Özel İdaresi Genel Sekreterine ve tüm çalışanlara sonsuz teşekkür ediyorum ‘’dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız