SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut Yoluna Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Nemrut Dağı yolu yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 500 bin TL ödenek gönderildiği bildirildi.

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Pütürge ilçesi Tepehan beldesi üzerinden Nemrut Dağı'na ulaşım imkanı olduğunu belirtti. Nemrut Dağı'na ulaşım yolunda 12.75 kilometre 1.kat asfalt, 9 kilometre ise 2.kat asfalt kaplama yapılması çalışmaları ile Yandere ve Büyüköz köylerinin köy içinden geçen kısımlara doğal kilit taşı döşenmesi çalışmalarının tamamlanabilmesi için, Özel İdare KÖYDES bütçesinden 2008 yılında yapılan harcamanın 300 bin TL; 2009 yılı için 500 bin TL tutarında olduğunu hatırlatan Çalık, 2010 yılı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen ödeneğin 500 bin TL olduğunu ve meblağın Defterdarlık kanalıyla Özel İdare hesaplarına aktarıldığını kaydetti.

Çalık, İl Özel İdaresi Bütçesinden Beşkonaklar'ın da dahil olduğu Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için 7 milyon TL ödenek ayrıldığını, Bakanlığın 2010 yılında gönderdiği 150 bin TL'nin Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü Kanalıyla İl Özel İdaresi hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Yüzde 80'lik kısmı karkas, yüzde 20'lik kısmı taş duvardan oluşan Arapgir'deki iki katlı tarihi Millet Hanı'nın rölöve, restorasyon ve restitasyon projeleri ile sokak sağlıklaştırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarına da değinen Çalık, onarım işleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından toplam 515 bin TL'nin Özel İdareye gönderildiğini kaydetti.

ÇALIK YEŞİLYURT'TA..
Bu arada AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın büyükşehir olma özleminin bu dönemde giderileceğini söyledi.

Milletvekili Çalık ve beraberindeki partililer, referandum çalışması kapsamında Yeşilyurt ilçesini ziyaret etti. Gezinin ilk durağında Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ziyaret edilerek, ilçe sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Kavuk, "12 Eylül'de güzel bir başlangıç yapacağız. Kendisini bilen diğer siyasi partilerdeki arkadaşlar referandumda evet oyu vereceklerini söylüyorlar. Referandumda güzel bir sonucun çıkacağını bekliyoruz" dedi.

İl Başkan Yardımcısı Bülent Berktaş, referandum nedeniyle milletvekilleri ve il genel meclisi üyeleri ile birlikte ilçelerde çalışmalarda bulunduklarını söyleyerek, ilçeleri tek tek ziyaret edeceklerini kaydetti.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya milletvekillerimiz ile birlikte geçen yıl sayın Başbakanımızı ziyaret ettiğimizde bir dosya sunmuştuk. Dosyada Malatya'nın büyükşehir olmasını talep etmiştik. Sayın Başbakanımız, 'Bir çalışma yaptıralım, tekrar gündeme alalım' demişti. Yapılan çalışmalar tamamlandı. Malatya'da inşallah Büyükşehir statüsü olarak yılların özlemi giderilecektir. Bu da AK Parti'ye nasip olacaktır" dedi.

Yeşilyurt'ta önemli eğitim ve kültürel çalışmalar yapıldığını ve devam ettiğini belirten Çalık, "Gündüzbey'de 1 milyon 726 bin TL ödenek çıkartılarak taşkın engelleme projesi yapılacak" diye konuştu. Çalık, "Nemrut yolu kanayan bir yaraydı. Pütürge ile Tepehan arasındaki yol çalışmalarını başlattık. Tepehan ile Nemrut Dağı arasındaki yolun iyileştirilmesi içinde ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 500 bin TL ödenek çıktı" dedi.

Çalık ve beraberindekiler, ilçe esnafını gezerek referandumda 'evet' oyu vermelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız