SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut'a Fotoğraf İçin Gezi

0
Güncellendi - 2017-05-24 03:57:19
Nemrut'a Fotoğraf İçin Gezi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından 27-28 Mayıs günleri Nemrut'ta fotoğraf çekimi için 'Fotoğraf Atölyesi' düzenleneceği bildirildi.

MAFSAD'dan etkinlikle ilgili şu açıklama yapıldı:

"Fotoğraf Ustası Faruk Akbaş tarafından gerçekleştirilecek olan fotoğraf atölyesi 27-28 Mayıs 2017 tarihlerini kapsayacak. İlk gün Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Arsemia Antik Kenti gezildikten sonra akşama doğru Nemrut Dağı’nda güneşin etkileyici batışına tanıklık edilecek. Gece de uzun pozlama tekniğiyle Nemrut’un ihtişamlı heykelleri yıldızlar eşliğinde fotoğraflanacak. Bu sayede Nemrut Heykellerinin birbirinden güzel fotoğrafları çekilmiş olacak. İkinci gün Akçadağ’da bulunan Levent Vadisi Kaya Tırmanış Bahçesinde dağcılar, antrenman yaparken, ters ışık silüet fotoğrafları çekilecek. Bunun yanında Levent Vadisinin mağaraları, doğası, insanı ve birbirinden ilginç jeolojik oluşumları için de fotoğrafçılar deklanşörlerine basacaklar.

MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan yaptığı açıklamada, Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş’la birlikte yılın belli dönemlerinde farklı atölye çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmalara Ülkemizin dört bir yanından katılımcıların geldiğini söyledi. Nemrut Fotoğraf Atölyesi kapsamında da İstanbul, Konya, Ankara, Malatya ve Bursa’dan katılımların söz konusu olacağını ifade eden Orhan, Fotoğraf Ustası Faruk Akbaş’la yaptıkları atölyelerin her dakikasının verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

Fotoğraf için Dünyanın her tarafını gezen Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş, MAFSAD’la birlikte Malatya’da güzel çalışmalara imza attıklarını, Malatya’da fotoğraf çalışırken keyif aldığını, insanıyla, doğasıyla Malatya’nın Doğu’nun en güzel illerinden biri olduğunu ve yapacakları bu atölye sayesinde hem Nemrut’un, hem de Levent Vadisi’nin güzelliklerini ortaya çıkararak, buraların tanıtılmasına katkı sunabileceklerini belirtti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, atölye katılımı ücretli olacak ve atölye katılımcılarına Faruk Akbaş imzalı “Gezi Fotoğrafçılığı” kitabı ile katılım belgesi takdim edilecektir.

Bilgi ve kayıt için 0 505 759 5213 numaralı telefon aranabilir. "

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali cengiz (6 yıl önce)
    Sayın MAFSAD başkanı İnan Orhan kardeşim bu Nemrut a fotoğraf için geziyi Şiro çayı Tepehan Karapınar Yandere güzergahında yapasaydınız ve buraların eşsiz doğa ve tabiat güzelklerini resmetseydiniz Malatya için daha faydalı olurdu diğer tarafa malatyadan gidenlerin gecme şansı yok ilk önce malatya tarafından etkinliği yapsaydınız daha iyi olurdu başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla