SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut'ta Satranç

0
Güncellendi - 2016-08-26 03:32:13
Nemrut'ta Satranç
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvasına katılan sporcular ve sporcuların aileleri, Nemrut’u ziyaret etti. Sporcular, Nemrut’ta satranç oynarken, renkli görüntüler oluştu.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Malatya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlenen 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nda heyecan devam ediyor.

13 ülke (Azerbeycan, Gürcistan, Rusya, Nahcıvan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Ukrayna, İran, KKTC, Türkmenistan, Özbekistan, Belarus, Türkiye) ve ülkemizin 33 ilinden toplam 460 sporcunun şampiyonluk için yarışıyor. Büyük bir çekişmeye sahne olan turnuvada; GM Andrey Zhigalko (2610), GM Sergey Volkov  (2591), GM Yuri Solodovnichenko (2587), GM Kıvanç Haznedaroğlu (2485), IM Juraj Druska (2476), GM Davit Benidze (2475) IM Giga Quparadze (2471), IM Meilis Annaberdiev (2433) gibi usta sporcular boy gösteriyor.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası kapsamında sporcular, aileleriyle birlikte tarihi ve doğal güzellikleri de yerinde görüyor. Satranç Malatya İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında sporcular, aileleriyle birlikte Nemrut’u ziyaret etti.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın gerek Malatya gerekse Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Toy, Altın Kayısı Satranç Turnuvasını, Türkiye Satranç Federasyonu’nun çok önemsediğini belirterek, turnuvaya her yıl katılan sporcu sayısının artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Turnuvanın yanı sıra sporcuların aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirdiğini de dile getiren Toy, “Turnuva kapsamında sporcularımızın ve ailelerinin Malatya’yı tanımaları adına bir dizi gezilerde düzenliyoruz. Bu kapsamda Nemrut’u ziyaret ettik. Bu ziyaretten gerek sporcularımız gerekse de aileleri büyük bir zevk aldı. Bir kez daha gördük ki, bu turnuva Malatya’mız adına çok önemli” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

k1

k2

k3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız