SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nemrut'ta Seher Vakti ve Şafak

0
Güncellendi - 2017-11-18 05:05:59
Nemrut'ta Seher Vakti ve Şafak
A- A+ PAYLAŞ

 7.Malatya Uluslararası Film Festivali ekibi, festivalde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları, Nemrut Dağı'nda  seher vaktini ve şafağı yaşadı.

  Dünya’da güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yerler arasında bulunan Nemrut Dağı, ziyaretçi akınına uğruyor.

  Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı,  yamaçlarında hükümdarlık yapmış olan Kommagene Kralı I. Antiochos’un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırdığı mezarı, anıtsal heykelleri ve benzersiz manzarası ile Helenistik Dönemin en görkemli kalıntılarından birisi olma özelliğine sahip.

BİNLERCE TURİST ZİRVEYE TIRMANIYOR

  Yaz kış her dönem yabancı ve yerli turistlerin akınına uğrayan Nemrut Dağı, bu kez 7.Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya’da bulunan misafirleri ağırladı.

  Nemrut Dağı’na gece çıkan sanatseverler, burada ayı uğurlayıp, güneşin doğuşunu beklediler. Güneşin doğuşunu ve güneş doğarken yaydığı kızıllık ile birlikte ortaya çıkan muazzam manzarayı seyreden sanatseverler, o anları kayıt altına da aldı.

  Dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak da nitelendirilen Nemrut Dağı’nda güneşin doğuşunu izleyen festival ekibi, ilginç fotoğraflar çektirmeyi de unutmadı.

  Nemrut Dağı’ndan gün doğumu ve batımını izlemek için her yıl binlerce turist, dağın zirvesine çıkıyor.

“GÜNEŞİN DOĞUŞUNU BÜTÜN HAŞMETİYLE GÖRDÜK”

   7.Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya’ya gelen yönetmen Halit Eke, “Güneş her zaman doğuyor, fakat galiba burada gerçekten bütün haşmetiyle gördük. Güneş doğuyor, bunu gördük yani, gerçek anlamda. Yıldızlardan da bahsetmek gerekiyor, çünkü gece geldik buraya muazzam” dedi.

  Sinema yayıncısı Serkan Baştimar ise “Bu seferki çok özeldi, bu mekânda bu güneşi karşılamak, ayı uğurlayıp güneşi karşılamak muhteşemdi” diye konuştu.

  Festival kapsamında Malatya’ya gelen yabancı sinema oyuncuları da ilk defa güneşin doğuşunu bu kadar güzel şekilde izlediklerini ifade ettiler.

HABER-FOTO: Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış