SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nerden Çıktı, Bilmiyorum?!'

A- A+ PAYLAŞ

BURSA- Malatya eski Belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, son günlerde Malatya kamuoyunda ismi etrrafında çıkan söylentilerle ilgili olarak özel açıklama yaptı.

Gazeteci Yaşar Karaaslan'ın görüştüğü ve “Belediye başkanlığına ismi geçenler arasında sizlerde yer alıyorsunuz. İsminiz MHP ve AKP camiası ile birlikte anılıyor. Bu yönde bir kararınız var mı?" sorusunu yönelttiği Çerçi, şu yanıtı verdi:

“Takdir ilahi ne derse o olur. Biz onun önüne geçemeyiz. Bana kalırsa olsa da hoş olur, olmasa daha da hoş olur. Çünkü şu an için yaşantımdan memnunum. Ama vatandaşlar bana bu görevi tevcih ederlerse teveccüh buyururlarsa bundan da kaçmam olmaz. Seve seve verilen görevi yerine getiririm.”

Çerçi, “ AKP ile isminiz sık anılır oldu, böyle bir düşünceniz var mı?" şeklindeki bir soru üzerine de "Nereden çıktı bilmiyorum. İl başkanım(Ömer Ekici) yaptığı basın toplantısında bir gazeteci arkadaşımız ‘Çerçi AKP’den aday olacakmış buna karşı bir tavrınız olur mu?’ yönünde bir soru sorulması üzerine İl başkanımız ‘Herkes istediği yerde aday olabilr, MHP’ye de, AKP’ye de. Tercih bireylerindir. Bizim partinin de hiç kimseye angaje olduğu yok. Kapımız, MHP’nin fikirlerirni benimseyen herkese açıktır’ diye yanıtlamış sanırım konu oradan çıkıyor.’ yanıtını verdi.

“Başkanlığınız döneminde ihale verdiğiniz (Arıtma tesisi ihalesi) Çalık Grubu şirketlerinin birinde çalışıyorsunuz. Bu durum da kamuoyunda sık sık gündeme geliyor. Tabi olumsuz anlamda. Bu konuda ne diyeceksiniz?” sorusu üzerine de Çerçi şöyle konuştu:

"Belediye başkanı olmadan önce Bursa’da Telekom müdürlüğü yapmıştım. Özelleştirmeden önce. Bursa doğalgazın başında eski belediye başkanlarından biri danışman olarak görev yapıyordu. Özelleştirmeden sonra çeşitli gerekçelerle işten ayrılmıştı. Bursa’ya bir ziyaretimde, Bursa’nın da altyapısını bilenlerden biri olarak teklif yapılınca kabul ettim. Takdir edersiniz ki çalışmak zorundaydım. İhale konusunda ise; biz o ihalede kayırmacılık yapmadık. 70 milyon marklık bir işi yüzde 39 kırımla verdik. Sanıyorum alan grup o işten kar etmedi esas kazanan Malatya oldu. Bu konuda vicdanen rahatım."

Çerçi, MHP'nin 11 Mayıs Pazar günü yapacağı Malatya Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gideceğini de bildirdi.

HABER- FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız