SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nerede Bir Mağdur Varsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:57
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü (AFAD) ziyaret etti. 

Çalık,AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Selim Çağlar, AKP Malatya Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez ve partililerle birlikte Malatya AFAD'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milletvekili Çalık, AFAD’ın Türkiye için olduğu kadar uluslararası anlamda da önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. AFAD’ın Türkiye’de çok hızlı yol kat ettiğini belirten Çalık, Van’da yaşanan deprem sonrası AFAD’ın Türkiye genelinden bölgeye yardımda bulunduğunu, özellikle Malatya AFAD’ın önemli işler başardığını vurguladı.

Çalık, Malatya’nın Doğu Anadolu fay hattının üzerinde bulunduğunu ve geçmişte ciddi depremlerin yaşandığına dikkat çekerek, “Malatya, Doğu Anadolu fay hattının üzerinde; bu nedenle AFAD büyük önem taşıyor. Malatya, deprem yaşanması halinde en çok zararı görecek iller arasında yer alıyor. Türkiye’de her alanda, nerede bir kuş ölüyorsa, nerede biz mazlumumuz, nerede bir mağdurumuz varsa; hatta dünyada nerede bir mağdur varsa biz ulaşıyoruz. Ama öncelikle tedbirimizi almamız gerekiyor. Biz afet yaşanan her yere de gerekli yardımları yaptık. Türkiye’de yaşanılabilecek afetin önlemini almak adına sivil savunmayı acil afet ile birleştirip, özel idare bünyesinde Başbakanlığa bağlı birim oluşturduk” dedi.

Malatya AFAD Müdürü Mehmet Ertürk ise, Çalık'a yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aktardı. Ertürk, “Malatya AFAD olarak gerek Malatya’da gerekse de Türkiye genelinde yardıma muhtaç olan herkesin yanındayız. Ama arama-kurtarma aracına ihtiyacımız var. Kış ayı içerisindeyiz ve arama-kurtarma aracımız yetersiz” diye konuştu.

AKP İl Başkan Yardımcısı Selim Çağlar da, AFAD’ın çok güzel çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız