SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neredeydiniz Şimdiye Kadar?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:48
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Malatya’nın Hekimhan ve Akçadağ ilçelerinde seçim bürosu açtı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılışlara CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, belediye başkanları, adaylar ve parti yöneticileri de katıldı. 

CHP’nin ilk açılışı Hekimhan ilçesinde gerçekleştirildi. CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Aliseydi Millioğulları’nın seçim bürosunun açılışı  yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Millioğulları, Türkiye’nin bir karanlığa doğru yol aldığını belirterek, “Ülkemizde yolsuzluk, yoksulluk ve rüşvet almış başını gidiyor. AKP hükümeti halkı ayrıştırmakta ve kutuplaştırmaktadır. Bu gidişe artık dur demeliyiz. Bugün her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi ve özgürlüğe ihtiyacımız vardır” dedi. Güzelyurt beldesinde yaklaşık 20 yıldır belediye başkanlığı yaptığını belirten Millioğulları, kasabanın sorunlarını çözdüğünü vurgulayarak, Hekimhan’la ilgili projelerini anlattı. 

ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ?

Açılışta konuşan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise “Biz bu göreve aday olduğumuzda, AKP’liler ‘CHP bir aday gösterir, gelir, çalışır, aynı oylarını alır gider’ dediler. Ama şu anda görülüyor ki ‘Biz nasıl bu seçimi CHP’den alırız’ diyorlar. Bu yüzden daha önce bir defa gitmedikleri yere şimdi 10 defa gidiyorlar. Nerdeydiniz şimdiye kadar? 11 senedir nerdeydiniz? Kaç defa Hekimhan’a geldiniz? Gören var mı arkadaşlar yanınızda?” ifadelerini kaydetti. 

Seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar 100’ün üzerinde köy gezdiğini belirten CHP’li İnci, şöyle devam etti: 

SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMLARIYLA GENÇLERE İŞ SAĞLANACAK 

“Bizim bu gittiğimiz köylerde ve beldelerde ana sorunların hepsi ortak. Yol yok, altyapı yok, su yok. Bu sorunları çözmek bizim görevimiz olacak, bunlar belediyelerin asli görevleridir. Bizim büyükşehir olarak daha farklı projelerle halkın karşısına gelmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz Hekimhan’a yakın gelecekte bir göç beklentisi var. Burada bazı yatırımlar var. Ama ne oluyor? Yatırımlar yapılıyor, işçi alınacak, Hekimhan’dan alınamıyor. Niye? Çünkü kalifiye gençlerimiz yok. Sadece geri hizmetlerde Hekimhanlı hemşerilerimiz çalıştırılıyor, ama daha teknik konularda genellikle dışarıdan insanlar getiriliyor. Biz büyükşehir olarak, 31 Martta oraya oturduğumuzda, önce Hekimhan’a hangi yatırımların yapılacağını fizibilite edeceğiz. Ona göre sertifikalı eğitim programları açıp gençlerimizi o konunun uzmanı yapacağız. Önce Hekimhanlı gençlerimiz istihdam edilecek, sonra ihtiyaç varsa dışarıdan birileri buraya gelecek.”

BİZİM ADAYLARIMIZIN KİRLİ İŞLERİ YOK

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasında, CHP’nin adaylarının tertemiz olduğunu belirterek, “Bizim ihale yolsuzluklarıyla işimiz yok. Bizim belediye başkan adaylarımızın kirli işlerle alakası yok. İkisi de, hem ilçe adayımız Aliseydi Millioğulları hem de büyükşehir adayımız Hakan İnci, ömürlerinde kirli el sıkmış değiller. Onlar aday oldukları partileri gibi tertemiz” diye konuştu. 

DSP HASANÇELEBİ ÖRGÜTÜ, CHP’YE KATILDI 

Konuşmaların ardından CHP’ye yeni katılanlara rozet takıldı. İstifa ederek CHP’ye katılan Demokratik Sol Parti (DSP) Hasançelebi Belde Örgütü yönetici ve üyelerinin rozetlerini milletvekili Veli Ağbaba taktı. Hasançelebi’de CHP’nin tek yürek olduğunu belirten CHP’liler, Hekimhan ilçe genelinde oldukça iddialı olduklarını vurguladılar. Hekimhan’daki açılış etkinliği misafirlere yemek ikramıyla sona erdi. 

AKÇADAĞ’DA CHP’YE  İLGİ

Hekimhan’daki açılışın ardından CHP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hasan Saklı’nın Akçadağ ilçesindeki seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği açılış etkinliğinde bir konuşma yapan Hasan Saklı, ilgilerinden dolayı Akçadağlılara teşekkür ederek, yarınların çok daha iyi olacağını söyledi. Yıllardır hizmet yüzü görmeyen Akçadağ’ın sorunlarını çözmek için çalışacağını belirten CHP’li Hasan Saklı, “Eğitimde, sosyal yapıda ve sportif etkinliklerde dün olduğu gibi bugün ve yarın da sizlerin emrinde olacağımı hiç aklınızdan çıkarmamanızı istiyorum. Akçadağ’ımız yıllardan beri hizmete susamış durumda. Tarafsız ve yansız olarak her düşüncenin insanına, her inancın insanına hizmet edeceğimizin sözünü veriyorum. Biz bu birlikteliğimizi güçlendirerek, sandığa yansıtmak zorundayız” dedi. 

İNCİ: SANDIKTA HİLEYE İZİN VERMEYELİM 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise konuşmasında, “Şafak 58. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni almamıza 58 gün kaldı. Biz 3 aydır yaptığımız çalışmalarla, Malatya halkına taahhüt ettiğimiz projelerle ve Akçadağlıların arkamızda tek yürek olmasıyla onlara bu işi başaracağımızı gösterdik. Sizden tek ricam şu: Bu havamızı sandığa yansıtalım. Sandıklara sahip çıkalım, hile yapılmasına izin vermeyelim” ifadelerini kaydetti. 

“Şimdiye kadar, 12 yılda 12 defa gelmedikleri Akçadağ’a bir ayda 3 defa geldiler. Siz o mesajı alıyorsunuz, niye geldiklerini biliyorsunuz değil mi? Şimdi birlik olma zamanı, hep beraber el ele verip Malatya’yı alma zamanı” diyen CHP’li Hakan İnci’nin sözleri sık sık “Başkan sana söz, Malatya’yı alacağız” sloganlarıyla kesildi. 

AĞBABA: AKÇADAĞLILARIN ARTIK MAZERETİ YOK 

Daha sonra konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Akçadağlıların artık hiçbir mazereti olmadığını belirterek, “Burada 2 adayımız var. Birisi Akçadağ’la ismi özdeşleşen, Akçadağ denince akla ilk gelen isim Hasan Saklı. Onun ömrü Akçadağ’a hizmetle geçti. Bir diğer arkadaşımız bu işin doktoru olan, mesleği bu olan, bu işi herkesten daha iyi bilen Hakan İnci. Artık örgüt olarak bizim de mazeretimiz yok, Akçadağlıların da mazereti yok. Malatyalılar için kötü yönetilmek artık kader değil” diye konuştu. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da yaptığı konuşmada, halkın seçim bürosu açılışına gösterdiği büyük ilgiden memnun olduğunu belirterek, Saklı ve İnci’nin seçimi kazanacağına inandığını vurguladı. 

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara Akçadağ’ın meşhur etli pilavı ikram edilerek etkinlik sona erdirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız