SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Neredeyse Cem Yılmaz Oldum'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:35:08
'Neredeyse Cem Yılmaz Oldum'
A- A+ PAYLAŞ

Ağır hastalığına rağmen Silivri Cezaevi'nde tutulan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'yla aynı yerde kalan Gazeteci Tuncay Özkan, Hilmioğlu'nun durumunu CHP Heyeti'ne anlattı.

odatv.com'da yeralan haberin Hilmioğlu ile ilgili bölümleri şöyle:

"...CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyelerinin Silivri’de ziyaret ettiği Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, “Bizi diri diri mezara gömmek istiyorlar” derken Tuncay Özkan da, “Hoca sabaha dek duvarla konuşuyor. Duvarda oğlunun resmi var. Ağır bir depresyon geçiriyor. Sesi kesilince ne oldu diye meraklanıyorum. Sürekli konuşunca da dikkatini dağıtmak için yanına gidiyorum. Öyle olmaz böyle olur diye sohbet ediyorum. Neredeyse Cem Yılmaz oldum” dedi.

CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık 3 Şubat 2014 tarihinde Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Tuncay Özkan, A. Can Erenoğlu, Hasan Ataman Yıldırım ve Suat Aykın’ı ziyaret ettiler...

...“BİZİ DİRİ DİRİ MEZARA GÖMMEK İSTİYORLAR”

CHP heyetinin Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile yaptıkları görüşmenin notları da şöyle:

“Yorgun ve uykusuz. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle söze başladık. Çok mutlu olmuş.

‘Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden alınan iki rapora ek yeni bir rapor istediler. Çapa Tıp Fakültesine gittik geldik. Tetkikler ve muayeneler yapıldı. heyet yeni bir rapor yazıyor. Bizi top gibi onuyorlar’ diye yakındı, sitem etti.

‘Bizi diri diri mezara gömmek istiyorlar. Hekimler özgür iradeleriyle mesleklerini yapamıyorlar.Normal çözüm, derhal tahliye Adil yargılama koşullarının (savunma hakkının güçlendirildiği) sağlanmasıdır.’...

..."HOCA SABAHA DEK DUVARLA KONUŞUYOR"

CHP heyetinin ziyaret ettiği Tuncay Özkan’ın da şu ifadeler de bulundu:

“Silivri Hapishanesi hasta dolu. Fatih Hilmioğlu Karaciğer sorununu biliyorsunuz. Adamı top gibi oynuyorlar. Hoca sabaha dek duvarla konuşuyor. Duvarda oğlunun resmi var. Ağır bir depresyon geçiriyor. Sesi kesilince ne oldu diye meraklanıyorum. Sürekli konuşunca da dikkatini dağıtmak için yanına gidiyorum. Öyle olmaz böyle olur diye sohbet ediyorum. Neredeyse Cem Yılmaz oldum. Benim ağır sorumluluğum var. Sürekli tetikteyim. Sürekli kulağım onda… Ben tek başıma yetemiyorum. Ancak tarihi ve insani sorumluluğum var..."

Haberin tamamını, odatv.com'un aşağıdaki linkinden okuyabilirsiniz:

http://www.odatv.com/n.php?n=tuncay-ozkan-nereyse-cem-yilmaz-oldum-0502141200

FOTOĞRAF: Tuncay Özkan'ın facebook hesabında, kaldığı cezaevi hücresinde görüldüğü fotoğrafın yanı sıra yine hesabında paylaştığı Fatih Hilmioğlu fotoğrafı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız