SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nereye Elimizi Atsak Dökülüyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:14
'Nereye Elimizi Atsak Dökülüyor'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kuluncak ilçesine bağlı Kızılhisar köyünü ziyaret etti. 

Partililer ile gerçekleştirilen ziyarette köylüler, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya dertlerini anlattı. Tarımın ve çiftçiliğin bittiğini belirten vatandaşlar, “Allah bize kayısı verdi, o da para etmiyor. 200 haneli köyde 40 tane inek var. Hayvancılık tamamen bitti. Hiçbir gelirimiz yoktur. Emeklimiz yok, memurumuz yok, köylünün hepsinin yeşil kartı var. Sulama suyumuz yok, içme suyumuz yok, elektriğe gelince 200 haneli köyün tek trafosu var. İki köyün arası 2 kilometreden fazla, diğer köyde bizim trafoyu kullandığı için diğer köyün evlerinin elektronik eşyaları sürekli bozuluyor" dediler. 

Milletvekili Ağbaba ise, “Bu köyde kendime de pay çıkararak siyaset yaptığımız için utanıyorum. Köyün yüzde 90’ı yeşil kartlı. Çocuğumu okutmak için ineğimi sattım diyor köylü. Nereye elimizi atsak dökülüyor. Biraz önce elime bir belge geçti, o da Kızılhisar köylülerinin kesilecek olan elektrik faturaları. Devletin Kızılhisar köyü ile kurduğu tek iletişim alacağını tahsil etmektir. Elektrikten memnun musunuz, rüzgarlı havalarda elektriğiniz kesiliyor mu? Bin bir zorlukla aldığınız buzdolabı voltaj düşüklüğünden yanıyor. Zenginle fakir arasındaki makas açılıyor. Ben eksikleri, yapılmayanları söyleme noktasındayım. Seçmenleri ayırmadan yanlarında olmaya çalışıyorum. İçme suyunda bile sıkıntı çekiyor. Su kaynağını bulmak çok zor bir şey değil. Ama maalesef ilgisizlikten, sahipsizlikten bu yara kanıyor” şeklinde konuştu.

Kızılhisar köyünde kayısı patiği yapan kadınları da ziyaret eden Ağbaba, kadınlar ve çocuklarla bir süre sohbet etti. Köyde 22 kişinin ise yaklaşık 25 bin TL elektrik borcu olduğu öğrenildi. 

DARENDE'DE..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilçe ziyaretleri kapsamında, Malatya'nın Darende ilçesi Merkez Aşağıulupınar ve Ağılbaşı beldeleri ile Yenice, ,Yeniköy, Gölpınar, Başdirek, Yarımca, Gaziköy, Karaoğuz, Günpınar, Yeşiltaş ve Şendere köylerini ziyaret etti. 

Ağbaba, bazı beldelerin kapatılacak olmasıyla ilgili olarak, "Şimdi ben buradan teklifimi yineliyorum. Belde belediyelerinin kapatılması için referandum yapın. Durup durup milli irade diyorsunuz. O zaman sor bakalım halk ne diyor. Biz diyoruz ki, Malatya büyükşehir olsun. Büyükşehir olmasıyla ilgili kanun teklifini veren benim. Ama büyükşehir olurken, Kocaeli ve İstanbul gibi tüm ilin sınırı, büyükşehir belediyesinin sınırı olmasın. Malatya, İstanbul- Kocaeli gibi bir şehir değil. İnsanlar hala bazı ilçelerde, beldelerde köy yaşantısı sürüyor. İlçe ve beldelerden bile yeterli hizmeti alamayanlar, büyükşehir belediyesinden nasıl hizmet alacaklar? Bakın yüzde 69 oy aldığınız şehirde halka inanıyor, güveniyorsan referandum yapın. Çıkan sonuca saygı duyacağız" ifadelerini kullandı.

"LAFA GELİNCE MİLLİYETÇİLİĞİ KİMSEYE BIRAKMIYORLAR"

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ağbaba, Kürecik Füze Kalkanı ile ilgili yaptığı değerlendirmede de, "Kürecik'te Amerikan bayrağı asmışlardı. Kim indirtti onu? Lafa gelince milliyetçiliği kimseye bırakmıyorlar. Kim o Amerikan bayrağı yerine Türk bayrağını çektirtti? Biz 10 kadın milletvekili ile gittik, üsse Türk bayrağı çektirttik. Burnunun dibinde ABD bayrağı asılıyken sesini çıkarmayanlar, yine ses çıkarmadılar. TBMM'ye gidin bakın bakalım. Malatya'nın sorunlarını en çok kim gündeme getirmiş. Oy versin-vermesin, deprem olur buradayız, sel olur buradayız, felaket olur buradayız. Oy verdiğiniz kişiler seçimden beri yanınıza geldiler mi? Bakın bu benim buraya kaçıncı gelişim. Seçim yok, ama sorunlarınızı dinlemeye geliyoruz. Dertlerinizle dertleniyoruz. Kayısınızı 20 kuruşa sattınız. Şimdi elinizdeki kayısıyı da kimse almıyor. Hayvancılık ve kayısıcılık yapan herkesin hali perişan. Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80'ini tek başına karşılıyorsun, ama kayısı tuttuğu zaman da üzülüyorsun, tutmadığı zaman da üzülüyorsun" şeklinde konuştu.

"SİZİN SESİNİZ OLACAĞIM"

Gazi köyünde öğretmen olmadığı için ve köy yolunun kötü olması sebebiyle okula gidemediklerini söyleyen öğrencileri ayrı ayrı dinleyen Ağbaba, "Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü ile görüşüp bu sorununuzu halletmeye çalışacağım. Bu köye üçüncü gelişim. Bu köyden sıfır oy almışız. Hatayı sizde değil kendimizde arıyoruz. Demek ki kendimizi tam anlatamamışız. Köyün haline ve yolun haline bakıyorum, sokaklara bakıyorum. 6 seçimden beri aynı yere oy veriyorsunuz. Ama Gazi köyüne bir hizmet gelmiyor. Köyle ilgili sorunları not alacağım ve bu sorunları TBMM'de gündeme getireceğim. Oy verin vermeyin, burada bir mağduriyet var, burada bir çaresizlik var. Ben sizin sesinize ses olacağım. Sizin için mücadele edeceğim. Ben muhalefet partisiyim. 'Sizin için şu yatırımı yapacağım' diyemiyoruz, söz de veremem. Ama bu köyün sorunlarını gündeme getireceğimi de bilin. Sonuna kadar haklarınızı savunacağım ve bu mağduriyetin giderilmesi için elimden geleni yapacağım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız