SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Nereye ve Kime Giderse..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İmar Müdürlüğü’nün arşivinin, birçok iddia üzerine belediye bünyesinde başlatılan soruşturmanın ilk aşamasında mühürlenmesinden sonra, konuya ilişkin araştırmanın devam ettiği bildirildi.

Arşivin mühürlenmesinin ardından Pazartesi akşamı görüştüğümüzt Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İmar Komisyonumuzun, imarla ilgili 5 ayrı konuda tespitleri vardı. Bu tespitler sonucunda arkadaşlarımızın uyarısıyla İmar Müdürlüğü arşivini geçici olarak mühürledik. Şu anda bana konuya ilişkin sunulan raporları ve dosyaları inceliyorum. Gerekli tahkikatları da başlattık. Konu yargıya intikal edecek.” demişti.

Araştırmada incelenen dosyaların başında; belge tahrifatı yapılarak yoğunluk artışı sağlanması, geçtiğimiz dönemde yaşanan ve İmar Müdürlüğü’nde görevli 2 teknik personelin de savcılığa ifade verdiği sahte kaşe ve imza ile kat irtifakı artışı sağlanması, Cemal Akın döneminde rutin bir uygulamaya dönüştürülen ancak hemen her kesimce eleştirilen ve belediye yönetiminin değişmesinin ardından Mayıs ayı meclis toplantısında uygulaması kaldırılan ek yoğunluk dosyalarının yanı sıra, son 1 yıl içerisinde eleştirilere rağmen belediyece teslim alınan binaların dosyalarının bulunduğu öne sürüldü.

Çok tartışma yaratan bir uygulama olan “ek yoğunluk” konusunun uygulandığı geçen dönemde de İmar Komisyonu’nda görev alan İmar Komisyonu’nun AKP’li üyesi Metin Mandal’ın, bir basın mensubunun sorusu üzerine son araştırmayla ilgili “İncelemelerimiz devam ediyor. Herhalde birşeyler çıkacak” yanıtı verdiği bildirildi.

BAŞKANA SORULAR VE YANITLARI..
Bu arada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır Pazartesi günü başlatılan araştırma ve soruşturmayla ilgili olarak malatyahaber.com'un sorularını yanıtladı.

Çakır, iddialardan birinin yoğunluk artışı sağlamak için evrakta tahrifat yapılıp yapılmamasıyla ilgili olduğu yolundaki soru üzerine "Evet büyük çoğunluğu öyle. Bizim araştırmaya ve soruşturmaya konu olan dosyalarımızın çoğu bu yöndeki konuları kapsıyor." dedi.

Belediye başkanı, bu operasyonun aslında 1.5 ay önce başlatılacağı, ancak Hukuk İşleri Müdürlüğü'nün olayı önemsememesi nedeniyle başlatılamadığı, bu nedenle öncelikle o birimde görev değişikliği yapıldığı yolundaki iddiaların da konuşulduğu konusundaki soruya ise "Hayır, onun bu konuyla ilgisi yok. Orayla başka sıkıntılarımız var ama, o görev değişikliğinin bu operasyonla bir bağlantısı yok." yanıtını verdi. Bilindiği gibi, Belediye Hukuk İşleri Müdürü Avukat Gülay Dolanbay Zengin, geçtiğimiz günlerde görevden alınarak APK'ye atanmış, yerine Avukat Sevda Göktolga getirilmişti.

Çakır, imarla ilgili geçmişe yönelik hatalı kararların olduğu gerek geçmiş dönemde, gerekse halen imar komisyonunda görev alan bir belediye meclis üyesinin, bu soruşturmada da soruşturmacı gibi gözüktüğü, bunun etik olup olmadığı konusundaki soruyu da "Şu anda önümüze kim gelirse gelsin, bu soruşturma kime kadar giderse gitsin af yok. Biz birşeyi yapacaksak, bazılarını istisnaya tabi tutmamız söz konusu değil. Çünkü bu konunun vebali, zararı bize gelir. Biz herşeyi Malatya'nın menfaati, Malatya'nın sağlıklı imarı için yapıyoruz. Bundan dolayı kimseye de bir ayrıcalık tanınmayacak. Bu konuda bütün Malatya'nın içi rahat olsun." diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız