SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Net Penaltıydı Vermedi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:39:32
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz, takım olarak yüzde yüzün  üzerine çıkmaları gerektiğini söyledi.

Maç sonrası açıklamada bulunan Buz, "Maalesef bugün mağlup olduk. Adana Demirspor'a mağlup olduk, nasıl mağlup olduğumuzu açıklamak istiyorum. Oyuna çok iyi başladık. Çokta güzel bir golle başladık. Sağ taraftan Musa'nın kestiği müthiş bir top vardı, 1-0 öne geçtik. 1-0 öne geçiyorsunuz akabinde 1-2 dakika sonra gol yiyorsunuz. Golü nasıl yiyorsunuz? Kendi kalecimizin vurup da, kendi oyuncumuza çarpıp top kaleye giriyor. Tabi o talihsiz bir andı. Kendi hatalarımızdan kaynaklanan bir durum. 5-10 dakika oyunu tutmuş olsaydık, daha farklı bir oyuna bürünebilirdi. Nasıl olabilirdi? Bir tabi daha fazla alan bulacaktık. Adana Demirspor daha fazla üzerimize gelmek zorunda kalacaktı. 1-1 olduktan sonra dakika 44'te yine kendi hatamızdan kaynaklanan bir duran toptan kontra atağı yedik. Burak güzel bir gol attı da bizim orada kapatmamız gerekiyordu. O kontra atağı yemeyeceksin" dedi. 

"Net penaltıydı"

Buz, net penaltılarının verilmediğini savunarak, "İkinci devrede çıktık ve futbolcularımız maçı değiştirmeye uğraştı. Futbolcularımız ellerinden geleni yaptılar. Fakat istediğimiz gibi oyunu açamadık. Bir iki pozisyon vardı ve bana göre net bir penaltı vardı. O noktadan hakem nasıl görmüyor anlamadım. Barış hoca kusura bakmasın ama orada oyuncu topu eliyle istop ediyorsa net penaltıdır. Verilse durum 2-2 olabilirdi. Bir tane sarı kırmızılı pozisyon var. Orada da kart vermesi lazım ama arkasından kırmızı kartı verdi. Üçüncü golde oyunu açtık. Üçüncü golü de 94'te yedik. Maalesef seyircilerimizin önünde mağlup olduk. Fakat zaman zaman oyun içerisinde orta sahamızda da daha iyi top tutmamız gerekiyordu. Onu yapamadık. Üzgünüz. Gerçekten seyircilerimize bir galibiyet hediye etmek isterdik. Olmadı. Önümüzdeki haftalara bakacağız" diye konuştu. 

"Yüzde yüzün üzerine çıkmalıyız"

Tecrübeli teknik adam, takım olarak yüzde yüzün üzerine çıkmaları gerektiğini kaydederek, "Son bölümde sol tarafta Akpabio, sol tarafta Musa Sinan, ileride de Yakup ve Aydın ile oynadık. 4 tane forvete yakın oyuncularla oynadık. Maalesef istediğimiz olayı açamadık. Onlarda tabi çok mücadele ettiler. Çünkü onlar içinde çok önemli bir müsabakaydı. Onlar şampiyonluk parolasıyla mücadele ediyorlar. Maalesef istediğimiz gibi olmadı. Önümüzdeki zorlu Karşıyaka maçına bakacağız. Ayaklarımızın üzerine basacağız. Biz çok çalışmalıyız ve hata yapmamalıyız. Biz her zaman yüzde yüzün üzerine çıkmalıyız. Takım halinde bunu yaparsak, başarılı oluruz" şeklinde konuştu.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ..

Teknik direktör Osman Özköylü'nün 7 maç ceza alması nedeniyle Yeni Malatya maçında takımını yöneten Adana Demirspor Yardımcı Antrenörü İlker Püren, Adana Demirspor'u mutlu sona ulaştıracaklarını ifade etti.

İki takımın iyi bir mücadele ortaya koyduğunu ifade eden Püren, "İki takımın mücadelesini gerçekten tebrik etmek gerekiyor. Gerçekten ağır bir zeminde çok yüksek derecede bir mücadele koydu her iki takımda. Yeni Malatyaspor son 3 maçını kazanmış moralli bir ekipti ve kendi sahasında oynuyordu. Bu bizim dezavantaj gibi görünse de, sezon başı büyük hedeflerle kurulmuş bir Adana Demirspor olarak sahadaydık. Şansızlık yaşadığımız birkaç haftayı geride bıraktık. Bu haftanın sonunda da bence haksız eleştirilere maruz kaldık. Oyunsal olarak her zaman üstün oynayan ama bir türlü şansızlığını kıramayıp, sonuca yansıtamayan bir Adana Demirspor vardı. Biz bugün burada sonuna kadar mücadele etmemiz gerektiğini biliyorduk. Bu mücadelenin sonunda eğer buradan galip gelirsek, Adana Demirspor'un şampiyonluk kariyeri açısından son derece önemli bir viraj olacaktı. İstediğimiz galibiyeti aldık, mutluyuz" dedi.

Püren, oyuncuların maç öncesi bir araya geldiklerini ve Yeni Malatyaspor maçında nasıl mücadele etmeleri gerektiğiyle ilgili karar aldıklarını ifade ederek, "Futbolcularımız bir karar aldılar ve bunu sahada uyguladılar. Öncelikle bu mücadeleyi sergileyen oyuncularımızı kutluyorum. Daha sonrada Türkiye'deki hoca istikrarsızlığı sonucu da, Adana Demirspor teknik heyetine gösterilen istikrar tablosunu kutlamak adına başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizde göstermiş oldukları sabrın sonunda onları mutlu sona ulaştıracağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız