SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Net Sayı Veremeyiz Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) göreve yeniden seçilen yönetimi ziyaret etti.

Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Dünyadaki küresel ve mali krizin derinliği ve boyutlarının ne olduğu henüz tespit edilmiş değil. Türkiye'de de ciddi anlamda sıkıntı var. Geçici olarak işletmelerini kapatan ve üretimine ara veren firmalarımız var. Çok kısa sürede üretime dönmelerini ümit ediyoruz. Türkiye'nin kalkınmasını ve gelişmesini istiyorsak tekrar üretime dönmeleri bekliyoruz. Böylece işçi çıkarmalarının önüne geçmiş oluruz. Çok karamsar tablo çizmemek de lazım. Moral ve umutları kaybetmemek gerekir. Moralimizi bozmadan krizden çıkmaya çalışmalıyız. Sıkıntılardan kurtulması için neler yapılması gerektiğini yetkililere de dosyalar halinde sunuyoruz" dedi.

Malatya'da işten çıkarılanlar konusunda net sayı veremeyeceklerini söyleyen Erkoç, "Geçici olarak işletmesini kapatan ve işten çıkarılanlar var. Türkiye genelinde ise resmi rakamlara göre 2 milyon 400 bin olan işsiz sayısı şu anda 2 milyon 800 bin civarındadır. Krizden bu yana Türkiye genelinde 400 bin işçi çıkarılmıştır. Bırakın Türkiye'yi, Sony gibi dünyaca ünlü dev firma, bu ay 8 bin 500 civarında işçi çıkardı" ifadelerini kullandı.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı fabrikaların elektrik borcu bulunduğu, bazılarının elektriklerinin kesildiği, bazılarının ise kesilmediği şeklindeki iddialarla ilgili olarak da Erkoç şunları söyledi:

"Dünyada yaşanan küresel mali kriz, Türkiye ve Malatya'yı da etkilemiştir. Krizden dolayı, işletmeler elektrik borçlarını yatıramayanlar var. Aksaklık olmaması için gayret sarf ediyoruz. Malatya’da 5-10 bin insana iş sağlayan malum işletmemiz, ciddi anlamda sıkıntıları olduğunu ifade ederek, hak edişlerini alamadıklarını belirterek, 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne bir miktar borçları var. Bu borcu tekrar yapılandırma ile çözüme kavuşturmak istiyoruz. Çalıştırdıkları işçileri de mağdur etmeden bir ortak yol bulmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız, borçlarını biriktirmeden ötelemeden taksitler halinde ödemeleri hem bizi, hem de işletmeyi rahatlatacaktır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız