SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neticesi Güzel Olan Zor Bir Zaman Dilimiydi"

0
Güncellendi - 2018-07-16 05:37:20
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Malatya’da demokrasi nöbeti etkinliği düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Millet Meydanı'nda (Hükümet Meydanı), "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte şehitler için dua edildi. Gecede Grup Dergah, Ozan Hacı Gürhan şiirlerini okurken, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan da sahne aldı.

Etkinliğe Vali Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

-“Bir hayırlı neticeye sebep oldu.”

Vali Ali Kaban, yaptığı konuşmada “15 Temmuz’u birincisi bir hain darbe olarak nitelendirebiliriz. Bir diğeri de milli iradenin zaferi olarak görebiliriz. 15 Temmuz, milletin kendi seçtiği liderine ve bütün kadrolarına sahip çıkması anlamında milli iradenin bir zaferidir. Bir diğer açıdan da bakacak olursak; gerek ordumuzun içerisinde, gerek emniyet güçlerimizin içerisinde, gerek diğer bürokrasinin, siyasetin, ticaretin, bütün hayatın alanları içerisine sızmış ve bize oldukça yabancı bir ekolu, bize oldukça yabancı bir düşünce tarzının, bir yaşam biçiminin sızma girişimine karşı, aslında bütün sektörleriyle karşı durmasıdır. Bu anlamda ordumuz direnmiştir, güvenlik güçlerimiz direnmiştir, siyaset direnmiştir, bürokrasimiz direnmiştir ve bütün diğer sektörler direnmişlerdir. Bu kabul edilebilir bir tarzda neticeleri itibariyle içimize sızmış olan bu yabancı sektörün devre dışı bırakılmasını getirmiştir. Neticesi güzel olan zor bir zaman dilimiydi. Güzel olmuştur, çünkü Yenikapı’da bir milli birlik ruhu oluştu, tek bayrak, tek milletin, tek devletin, tek vatanın ilan edildiği bir hayırlı neticeye sebep oldu.” ifadelerini kaydetti.

-“15 Temmuz, milli iradenin zaferinin olduğu gündür.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “15 Temmuz; darbe girişimini önleyen ve tanklara göğsünü siper eden o gökten yağan mermilere, o gökten yağan bombalara göğsünü siper eden kahramanların, milli iradenin zafer günü olarak anılacak. 15 Temmuz, milli iradenin zaferinin olduğu gündür. 40 yıl boyunca Türkiye'nin kılcal damarlarına kadar haince, sinsice sızan FETÖ terör örgütünü, dini suiistimal ederek, dini duyguları istismar ederek vatan için devlet için mücadele edenlere kurşun sıkmış ve tüm dünyanın lanetlediği bir terör örgütü haline gelmiştir. Mazlumların lanetlediği bir örgüt haline gelmiştir. Uluslararası güçler FETÖ'yü piyon olarak kullanmış ve bir kez daha Türkiye üzerindeki oyunları 15 Temmuz'da oynamak istemişlerdi. 30 gün boyunca milletimiz meydanları doldurdu, vatan nöbetindeydi, demokrasi nöbetindeydi, bayrak nöbetindeydi. Malatya 30 gün boyunca bu meydanları hiç boşaltmadı. Milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde alçak FETÖ terör örgütüne karşı dimdik durdu. 251 şehidimizi rahmetle anıyorum, gazilerimizi şükranla anıyorum. Onlar bu vatan için canlarını siper etti ve milli beraberliğimizi sağladılar. İnşallah size hizmet etmeye, Malatya’ya ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz’da destan yazan Malatyalılara bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

-“Dünyada sivil direniş nedir, diye sorulduğunda gösteren bir Türkiye vardı.”

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, “2 yıl önce, sadece Malatya’da değil, bütün Türkiye’de uzun bir gece vardı. Karanlık bir gece vardı, o gün hainler iş başındaydı, o gün bu millete ihanet edenlerin gecesiydi. Ama o gece bir de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları dolduran, dünyada sivil direniş nedir, diye sorulduğunda gösteren bir Türkiye vardı, bir Malatya vardı. O gün siz imanınızla, siz direnişinizle o toplara, o tüfeklere dur dediniz ve milletin zaferiyle sonuçlanacak bir mücadeleyi verdiniz. O gün bu millet o meydanlara ölümü göze alarak çıktı. O gün milleti ile bütünleşmiş olan polisiyle, milleti ile bütünleşmiş olan askerlerle omuz omuza vererek o hainlere karşı mücadele edildi. Türkiye’de o gece ne bir dükkan talan edildi, ne de bir hırsızlık oldu, herkes ama herkes sağcısı ile solcusu ile yaşlısı ile genci ile o gün o meydanda tek hedef vardı, o gün o hainleri durdurabilmek, bütün mücadele buydu. O gün o mücadeleyi millet kazandı, o gün o geceyi dünyadaki bütün mazlumlar kazandı. O gün, vatana, millete, milli iradeye sahip çıkma günüydü. O gün milletin günüydü. Bu milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Biz bayrağımızla gurur duyuyoruz, biz milletimiz ile gurur duyuyoruz, biz devletimiz ile gurur duyuyoruz.” dedi.

-“Malatya’da o gece sokaklar kilitlenmişti.”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise, “Bundan sonraki süreçte de bu tür girişimler hangi grup adı altında olursa olsun daha şiddetli bir şekilde karşısında duracağız. Birçok kurumu kirletmeye çalıştılar. Yıllarca, onlarca yıl sinsice devletin her kademesine sızdılar. Şuanda birer birer ayıklanmaya çalışılıyor. Biz o gün o gece, çok hızlı bir şekilde tedbir alarak onlara adım attırmadık. İlk gece Malatyalıların ayağa kalkması, darbecilerin planlarını bozdu. Çünkü Malatya onlar için 2. veya 3. önemli ildi. Malatya’da o gece sokaklar kilitlenmişti. Bizler bütün alanları, bütün çıkışları araçlar ile kapatmıştık. Havaalanında darbe girişimcileri için uçak kaldırmalarını pistleri kapatarak önlemiştik. Bütün Malatyalılara bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

-“Malatya her zaman vatanına, milletine sahip çıkmış bir il.”

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı da şöyle konuştu:

“Tam ülke kalkınmaya başlamış, terörü bitirmek için tüm gayretlerini ortaya koymuş, tam mücadeleye devam ederken, hain bir kalkışma, hain bir darbe girişimi. Malatyalı kardeşlerime o gün göstermiş oldukları o cesaretten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Malatya her zaman vatanına, milletine sahip çıkmış bir il. Bu vatan için 251 kardeşimiz canlarını vatan için verdi. Hiçbir şehidimizin yakını şunu söylemedi, ‘Benim bir yakının oradan tesadüfen geçerken vefat etti’ diyen bir kişi yoktu. O kardeşlerimizin ailelerinin tamamının ifadesi aynen şöyledir, ‘Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyar duymaz, abdestlerini aldılar, bizlerle helalleştiler, ‘Eğer ölürsek haklarınızı helal edin’, dediler. ‘Biz vatan için ölmeye gidiyoruz’ dediler.’Bu vatan için çokça oyun kurdular, ama bu millet hiçbir zaman canını vatanının üzerinde tutmadılar, işte bunu hesaplayamadılar.”

-“Bir daha böyle bir şeye cesaret edemeyeceklerini gösterdiniz.”

AKP İl Başkanı İhsan Koca, “Allah bir daha o günleri bir daha yaşatmasın. O hainlere bir daha böyle bir şeye cesaret edemeyeceklerini gösterdiniz. Biz şehitlerimiz sayesinde bugün burada rahat oturuyoruz. Hepinizin katkısı var. Hepinizden Allah razı olsun. Ama şehitlerimizin katkısını hiç birimiz küçümseyemeyiz. Onlar canlarını feda ettiler bu millet için. Bizlerde feda etmeye hazırız. Ama şehadet onlara nasip oldu. Allah bir daha o günleri göstermesin, yaşatmasın.” ifadelerini kaydetti.

-“Bu destan artık dünya siyasi tarihine girmiştir.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “15 Temmuz bir destandır, 15 Temmuz bu milletin hainlere karşı dışarıdan yönetilen kökü dışarıda olan, emperyalist güçlerin emrinde olan, ama içimize sinmiş bir grubun bu millete karşı darbe teşebbüsüne bu milletin destanıdır, başarı destanıdır. Rabbim bize bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın. Fakat bu milletin yazmış olduğu bu destan artık dünya siyasi tarihine girmiştir ve bugünden sonra sadece bu ülkede değil dünyanın her neresinde olursa olsun, darbe teşebbüsünde bulunmak isteyenlere milletin darbeye karşı darbe yapmasını hesaplayacaklar. Bu millet, milletin silahlarını millete karşı doğrultan, millete karşı bu silahları kullanan, aslında asker olmayan, ama asker kıyafetindeki o hainlere karşı o gece ayağa kalktı. Milletimiz gönlündeki tekbirlerle silahlara karşı, tanklara karşı, toplara karşı koydular. Allah bu milletten binlerce kez razı olsun. Allah, Malatyalılardan da razı olsun. 251 şehit içerisinde Malatyalı 7 tane şehidimiz var. 7 şehit, bu şehrin kahraman olduğunu, bu şehrin gazi olduğunu gösteriyor.” dedi.

-“Türk milleti hakikaten tarihine şanlı bir sayfa daha ekledi.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “15 Temmuz Türk tarihinde önemli bir noktadır. 15 Temmuz’da Türk milleti hakikaten tarihine şanlı bir sayfa daha ekledi, kahramanlık destanını ekledi. Bu memleketin üzerinde hesabı olanlara, bu memleketin aleyhine düşüncesi olanlara öyle bir ders verdiki, bu memleketin insanı ile Türk milleti ile oynanamayacağını ifade etti. 15 Temmuz’un amacı, Türk milletini kardeş kavgasına gömerek, uzun yılar sürecek bir kardeş kavgasını başlatmaktı. Ama milletimizin kahramanlığı ve sağduyusu 15 Temmuz darbe girişimini püskürtmeye yetti.” diye konuştu.

-“Çok çaba göstermek zorundayız.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yaptığı konuşmada, “Ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için,.memleketimizin bekası için çok güzel bir duruş sergiledik., çok güzel bir direniş sergiledik. Ülkemizin üzerinde emelleri olanların o emellerini boşa çıkarttık. Aynı oluşumların içerisinde olanların emellerini boşa çıkartmak için de çok mesafe almak ve çok çaba göstermek zorundayız.” dedi.

Cumartesi etkinliği sanatçı Mustafa Yıldızdoğan konseriyle sona erdi.

Darbe yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, 15 Temmuz Pazar gündüz ve gece de gerçekleştirilecek.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız