SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nevruz Kutlaması Kampuste

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:49
Nevruz Kutlaması Kampuste
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da resmi Nevruz kutlamalarının 21 Mart Cuma günü İnönü Üniversitesi kampusunde gerçekleştirileceği bildirildi. BDP ve HDP'nin öncülük ettiği alternatif Nevruz kutlaması  ise 22 Mart Cumartesi günü yapılacak.

Özbay, Nevruz etkinliklerinin Valilik ve İnönü Üniversite tarafından organize edileceğini belirterek “Müdürlük olarak biz de gerekli katkıyı sunacak ve Nevruz’un en güzel şekilde kutlanması için çaba harcayacağız” dedi.

21 Mart Cuma günü saat 09.30’da İnönü Üniversitesi Mudanya Meydanında başlayacak etkinlikler kapsamında Üniversite tarafından konferans düzenlenecek, şiir ve resim yarışması ödül töreni yapılacak ve halk oyunları gösterisi yapılıp konser verilecek. Tören, Nevruz ateşinin yakılıp Nevruz yemeğinin yenilmesiyle sona erecek.

Nevruz Konseri

Özbay, Nevruz etkinlikleri kapsamında ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosunun bir konser vereceğini duyurdu. 22 Mart Cumartesi günü akşam 19.30’da başlayacak “Hoşgeldin Bahar” temalı Nevruz konseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen konser, Kongre ve Kültür Merkezinde (İstasyon Kavşağı) verilecek. Konserde, solistler Nahide Akal ile Aydın Akar halk müziğinden çeşitli parçaları seslendirecek.Konsere tüm halk davetli.

“Dostluk ve Kardeşliğin Bayramı”

Mevsimlik bir bayram olarak köklü bir geçmişe sahip olan ve geleneksel kültür değerlerimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan Nevruz Bayramının, kuzey yarımkürenin ve Türk dünyasının en eski bayramlarından biri olduğunu belirten Özbay “Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz ile bolluk ve bereket günlerinin karşılandığı, insan ve doğa arasındaki ilişkinin pekiştirildiği, toplumların yaşamlarındaki hareketliliklerin, başlangıçların ve dönüm noktalarının ifade edildiği kabul edilmektedir” dedi. 

1991 yılından beri bakanlık koordinasyonunda yurt genelinde kutlanan Nevruz’un büyük bir coğrafyada yüzyıllardır dostluk, kardeşlik duygularıyla insanları kaynaştırdığına dikkat çeken Özbay, “ Bu yıl da Nevruz’u en güzel şekilde kutlamak istiyoruz. Vatandaşlarımızı Kongre ve Kültür Merkezinde verilecek konsere davet ediyoruz” dedi.

Nevruz Bayramı, 2009 yılında Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, İran, Hindistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Pakistan tarafından hazırlanan ortak dosyanın UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından kabul edilmesiyle “İnsanlığın Soyut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi”ne girmişti. 

ALTERNATİF KUTLAMA CUMARTESİ GÜNÜ..

Öte yandan, HDP ve BDP'nin öncülüğünde  düzenlenecek olan alternatif Nevruz Kutlaması ise 22 Mart Cumartesi günü Yeni Belediye binası yanındaki miting alanında gerçekleştirilecek.

Saat 13.00'de başlayacak olan kutlamalara, BDP Milletvekili Demir Çelik ile bazı müzik gruplarının da katılacağı öğrenildi.

AKIN'IN MESAJI..

Diğer taraftan, AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, Nevruz dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Nevruz, düşen cemreler ile yaklaştığını önceden haber aldığımız bahar mevsiminin gelişinin ve tazelenişin sembolüdür. 

Nevruz Bayramı, Orta Asya'dan Avrupa içlerine kadar uzanan müşterek bir kültür coğrafyasında, uzun yıllardan beri aynı ruh ve heyecanla kutlanmaktadır. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin görevidir. Nevruz bizlere hepimizin kardeş olduğunu, aynı kök ve ruhtan geldiğimizi hatırlatmaktadır. Onun için bu anlamlı gün de birbirimize sımsıkı kenetlenecek, milletimizle el ele, gönül gönüle vererek kutlayacağız.

Bu düşüncelerle başta aziz milletimiz ve hemşehrilerimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramlarını kalbi duygularımla kutluyor; Nevruz'un adı gibi tazelenmeye, yenilenmeye, barışa ve esenliğe vesile olmasını diliyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız