SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nevruz Kutlaması

A- A+ PAYLAŞ

Nevruz Bayramı nedeniyle İnönü Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Mudanya Meydanı'ndaki Nevruz Bayramı törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik yaptığı açılış konuşmasında, Nevruz Bayramı'nın geçmiş ile geleceği buluşturan yenileşmeyi, bolluğu, sevgiyi ve kardeşliği pekiştiren bir bayram olduğunu ifade etti.

Çelik, "Toplumların doğal olarak kutladıkları bir bayram olarak tarihimizin seyri içinde günümüze kadar gelmiştir. Orta Asya, Türkiye ve Balkanlara kadar uzanan bir coğrafyada insanların kardeşlik içinde coşku ile kutladıkları bir bayram. Barışı simgeleyen bayrama Türkiye Cumhuriyeti olarak biz de gereken değeri vermeliyiz. Nevruz, paylaşımı simgeleyen bir bayram" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, "Milletlerin tarihinde önemli ortak paydalar vardı. Bu ortak paydalar, bu ortak kültür unsurları da o toplumu millet haline getirir. Bizim tarihimizin de en önemli ortak özelliklerinden birisi de Nevruz Bayramı'dır. Bütün Türk dünyasında binlerce yıldır kutlanmakta olan özü itibariyle aynı olan ancak ülkelerin kültürlerine göre özellikler ihtiva eden bir bayramdır. Dolayısıyla bütün Türk dünyasını birbirine bağlayan harç görevi üstlenen önemli bir bayramımızdır. Doğa ile ne
kadar uyumlu bir kültüre sahip olduğumuzu, yüreğimizde ne kadar sevgi taşıdığımızı, doğaya karşı ne kadar uyumlu ve saygılı olduğumuzu bir millet olarak da göstermektedir. Bu kültürel zenginliğimizi bir ayrım olarak da değerlendirenlerde maalesef vardır" ifadelerini kullandı.

Törende İnönü Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Arif Memedov ile Doç. Dr. Zakir Azizov da ülkelerindeki Nevruz kutlamaları ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Törende İnönü Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen Nevruz konulu şiir ve resim yarışmasında derece alanlara belgeleri ve para ödülleri verildi.

Halk oyunu ve Türk Halk Müziği konserinde öğrenciler uzun halaylar oluşturarak eğlendiler.

Törende Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından Nevruz ateşi yakılarak üzerinden atlandı.

Nevruz konulu resim yarışmasına katılan tablolardan oluşan serginin açılışından sonar davetlilere Nevruz yemeği ikram edildi.

Bu arada Nevruz töreni esnasında İnönü Üniversitesi'nden 2 öğrenci tarafından paraşüt gösterisi yapıldı. İlk öğrenci rahat bir şekilde iniş yaparken, ikinci paraşütçünün inişi kazayla sonuçlandı. Rüzgarın etkisiyle törenin yapıldığı alana inmek zorunda kalan paraşütçü, olası bir tehlikeyi ucuz atlatırken, törendekilerde rahat bir nefes aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız