SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nevruz Törenleri Programı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Nevruz Bayramı dolayısıyla resmi bir kutlama programı hazırlandı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından açıklanan programdaki etkinlikler, 20 ve 21 Mart tarihlerini kapsıyor.

Müdürlüğün açıklamasına göre resmi Nevruz kutlamalarının programı özetle şöyle:

"1- 21 Mart 2006 Salı günü saat 10.30'da; İnönü Üniversitesi Kampüsü Mudanya Meydanında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

2- Günün Anlam ve Önemi ile ilgili İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih HİLMİOGLU'nun açılış konuşması.

3- Onur konuklarının konuşmaları (Arzu ettikleri taktirde)

4- Doç. Dr. Songül TAŞ' ın günün anlam ve önemini belirten konuşması.

5- Türk Dünyasından İnönü Üniversitesinde görevli Öğretim Elemanlarından Prof. Dr. Arif MEMEDOV (Azerbaycan) ve Doç. Dr. Zakir AZİZOV'un (Kırgızistan) Nevruzla ilgili konuşmaları.

6- Ödüllerin Verilmesi.
- Şiir Yarışmasında dereceye giren şiirlerin okunması, Ödül ve Başarı Belgelerinin Verilmesi (İnönü Üniversitesi öğrencileri arasından)
- Resim Yarışmasında dereceye girenlerin Ödül ve Başarı Belgelerinin verilmesi (İnönü
Üniversitesi öğrencileri arasından)

7- TED Koleji Gösterileri. (İnönü Üniversitesince gerçekleştirilecektir.)

8- Bahar Türküleri.

9- Mahalli Sanatçıların Türk Halk Müziği Mini Konseri

10- Halk Oyunları Gösterisi

11- Nevruz Ateşinin yakılması.

12- Resim Sergisinin Açılışı ve Gezilmesi.

13- Nevruz Özel Yemeği

Diğer etkinlikler:
* - TV Programı (Konuşmacılar) -Prof. Dr. Arif MEMEDOV
-Doç. Dr. Zakir AZİZOV
-Yard. Doç. Dr. Ramazan ÇİFTLİKÇİ

* - 20 Mart 2006 Pazartesi günü saat 20.00'de Sabancı Kültür Merkezinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçılarının Nevruz Konseri.

* - 21 Mart 2006 Salı günü saat 14.00'de Bölge Trafik Müdürlüğü'nün arkasında, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne ait sahada Fidan Dikimi.

* - Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünce koordineli olarak salonu olan okullarda "Nevruz Geleneği" hakkında konferansların verilmesi.

NOT: 1. Madde'den 13. Maddeye kadar olan program, İnönü Üniversitesi Rektörlüğünce Üniversite Kampüs alanında gerçekleştirilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız