SON DAKİKA
SON DEPREMLER

New York'a Gidecekler

A- A+ PAYLAŞ

2009 Haziran ayından bu yana Başkanlığını AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yaptığı Nüfus ve Kalkınma Gru, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.

2001 yılından bu yana Meclis çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Nüfus ve Kalkınma Grubu, nüfus dinamikleri, sürdürülebilir kalkınma, çevre, aile planlaması, sağlık, kadının insan hakları ve kadının statüsünün iyileştirilmesi, çocuk hakları konularında ülkemizdeki mevcut durumu, sorunları, gelişmeleri izliyor ve gerekli idari ve yasal düzenlemelerin yapılması için tüm karar organları düzeyinde kamuoyu oluşturuyor.

Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık yürütülen faaliyetler ve Grubun çalışmalarıyla ilgili Meclis Başkanı Şahin’e bilgiler verdi. Öznur Çalık, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ofisinin İstanbul’da kurulması için Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve kurumlar nezdinde yürüttükleri girişimlerle ilgili de gelişmeleri aktardı.

Görüşmede 01-12 Mart 2010 tarihinde New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu toplantısına da değinen Öznur Çalık, pek çok ülkeden ve Türkiye’den Bakan, Milletvekili, üst düzey bürokrat ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılacağı bu organizasyonda Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığından, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonundan ve Nüfus ve Kalkınma Grubundan da heyetlerin yer alacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız