SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Newsweek, Kuran Haberi İçin Özür Diledi...

A- A+ PAYLAŞ

ABD'de yayımlanan Newsweek dergisi, Guantanamo Üssü'nde ABD askerleri tarafından Kuran'a hakaret edildiğini bildiren ve İslam dünyasında büyük tepki yaratan makalenin yanlış olabileceğini yazdı ve özür diledi.

Yazı İşleri Müdürü Mark Whitaker, geçen hafta yayımladıkları ve İslam dünyasında büyük tepkilere yol açan makalenin bazı bölümlerinde eğer hataları varsa özür dilediklerini ve gösterilerde hayatını kaybedenlere başsağlığı dilediklerini belirtti.

Diğer büyük medya kuruluşlarının da daha önce eski mahkumların tanıklığına dayanarak Guantanamo'da Kuran'a hakaret edildiğini yazdıklarını belirten Whitaker, kendilerinin de haberi yayınlanmaya değer bulduklarını, çünkü bir ABD'li yetkilinin, hükümet savcılarının bu yönde bir kanıt bulduklarını açıkladığını kaydetti.

Yazı İşleri Müdürü, daha sonra üst düzey ABD'li yetkilinin hatıralarının doğruluğundan daha az emin olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. Açıklamada, haberi veren kaynağın olayı nerede gördüğünden emin olamadığı belirtildi.

Gösterilerde 16 kişi öldü

Newsweek dergisinde 11 mayısta çıkan bir haberde Guantanamo'daki sorgu yöntemleri arasında, Kuran-ı Kerim'leri tuvalete atmanın da bulunduğunun belirtilmesi üzerine Afganistan'da olaylar patlak vermişti.

Afganistan ve Endonezya'da göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda toplam 16 kişi ölmüş, 120 kişi de yaralanmıştı. Diğer İslam ülkelerinde de büyük çaplı ABD karşıtı gösteriler düzenlenmişti.

Guantanamo Üssü'nde, çoğu ABD'nin 2002'deki Afganistan işgali sırasında yakalanan 550 kişi tutuluyor. Bu kişiler, o tarihten beri yargı önüne çıkarılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız