SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Neyi Açıyoruz?!.'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, hükümetin demokratik açılımını "Pimi çekilmiş el bombasına" benzetti.

Aynı zamanda Malatya Eğitim Vakfı Başkanı olan İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, demokratik açılımla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Tek çözüm noktası parlamentodur. Öyle olmalıdır. Açılalım da, neyle açılacağız, nasıl açılacağız? Açılımın içeriği nedir? Hangi konuları içeriyor? Bunları mutlaka bilmekte büyük yarar var. Bu ulus bizim, hepimizin. Kimsenin, kimse ile problemi yok. Biz bin yıldır bir arada yaşayan insanlarız. Bizim Türk ile Kürt ile bir problemimiz mi var? Neyi açıyoruz, niye açıyoruz? Aramızda bir kavgamı var? Hiç bir şekilde aramızda bir kavga yok ve hiç bir zaman olmadı. Bende bu yaşa geldim, her zaman Kürt arkadaşlarımla, Kürt kardeşlerimle yaşıyorum. Sanki aramızda bir savaş, bir gerginlik varmış, asla böyle bir şey olduğu yok" dedi.

Prof. Dr. Parlak, "Bu konuları getirip de böyle Türkiye'nin gündemine pimi çekilmiş el bombası gibi bırakmanın anlam taşıdığını sanmıyorum. Açılımsa, her şey açık ve net olarak ortaya konulur. Bütün siyasiler, sivil toplum kuruluşları biraya gelirler, konuşurlar, en sonunda da yüce parlamentoda netleşir. Doğrusu, ben bu açılımdan bir şey anlamadım" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız