SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neyi Bekliyorsunuz?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:37
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan’da heyelan nedeniyle büyük tehlike yaratan karayolunu meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan İlçesi girişinde heyelan nedeniyle büyük tehlike yaşayan Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerle ilgili yaptığı girişimlerin yanı sıra, heyelan nedeniyle kayan ve derin yarıklar oluşan karayolunu da meclis gündemine taşıdı.

Veli Ağbaba, Arguvan ilçe girişindeki karayolunun heyelan nedeniyle kaydığını ve yolda derin yarıklar oluştuğunu belirterek  2013 yılı başından itibaren kaymaya başlayan karayolunda kaymayı engellemek için yapılan 3 metre yüksekliğindeki taş duvarların da birkaç ay sonra yıkılmaya başladığını ifade etti. Ağbaba, ilçe girişindeki heyelanın 100 metre yakınındaki kaymakamlık, belediye , ilköğretim okulu ve liseye ulaşmasının an meselesi olduğunu kaydetti.

CHP’li Ağbaba, Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Arguvan İlçe girişindeki yolun güzergahı bugüne kadar 3 kez değiştirildiğini ancak kalıcı çözümün  bir türlü sağlanamadığını belirterek yeni yol açma çalışmalarının bir an önce bitirilmemesi durumunda , Arguvan İlçesi’ne giriş yolu kalmayacağını kaydetti. 

“Günübirlik çözümler üretmeye çalışan Karayolları ekiplerinin, yolda çöken yerlere toprakla dolgu yaptığını, 20 metre uzunluğunda taş duvar örüldüğünü ancak hem doldurulan yerlerin çöktüğü, hem de taş duvarın kaymalar nedeniyle yıkıldığını” ifade eden Ağbaba,  yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atan karayolunun ihalesinin yapılması için neyin beklendiğini, heyelan deneniyle çöken yola alternatif yolun ihalesinin ne zaman yapılacağını sordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız