SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neyi Gizliyorsun?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:44:26
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  Türkiye'de yargının siyasallaştığını iddia ederek, Malatya çiftçisinin borcu borçla ödediğini söyledi.  

Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret eden Ağbaba, seçim çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek, ilk olarak esnaflarla bir araya geldiklerini daha sonrada Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret ettiklerini belirtti.

Ağbaba, ziraat denildiğinde akla tarımın geldiğini kaydederek, "Tarım, Malatya açısından önemli. Malatya, Türkiye'nin çok çeşitli tarım ürünlerini üreten en önemli merkezlerden birisi. Malatya'nın üretmiş olduğu birçok ürün marka olmuş durumda" dedi.

Malatya'nın önemli bir tarım merkezi olduğunu dile getiren Ağbaba, "Sadece kayısı değil kavunundan kirazına birçok ürün var. Türkiye'nin en güzel dalbastı kirazı Malatya'da oluyor. Elmasından fasulyesine, tütününden tahıl ürünlerine bakıldığında önemli bir tarım merkezi. Ama maalesef kenti yönetenler, bürokratı, siyasetçisi bunun çok fazla farkında değil. Bu altı çizilmesi gereken bir nokta. Bunun geliştirilmesi ve büyütülmesi gerekiyor" diye konuştu. 

"DÜNYA'DA MARKA OLMUŞ BİR KAYISIMIZ VAR"

Malatya kayısısının dünyada marka olduğunu belirten Ağbaba, şunları söyledi: "Tabi ki dünyada bizimle, Malatya ile anılan kayısımız var. Kayısı denildiğinde akla Malatya, Malatya denildiğinde de akla kayısı geliyor. Tüm dünyada marka olmuş bir kayısımız var. Türkiye için önemli bir ürün. Türkiye için tartışmasız  stratejik bir ürün. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir ürün yok. Dünya kuru kayısı tüketimin yüzde 85'ini zaman zaman yüzde 90'ını karşılıyor. Ama maalesef buna rağmen Malatya kayısısı yıllardan beri çok sahiplenilmiş durumda değil. Ya afete uğruyor ya da tutarsa para etmiyor. Maalesef çiftçi bundan hak ettiği değeri alamıyor. Malatya alamayınca Türkiye'de alamıyor. Çünkü kayısı ile ilgili sadece seçim dönemlerinde konuşmaktan başka bir şey yapılmıyor. Geçtiğimiz seçimde de konuşuldu ama bir icraat yok. Biz bunun farkındayız. Malatya'nın kayısısıyla ilgili geçtiğimiz dönemde de birçok önerimiz oldu. Hem de bunu seçim bildirgemize koyduk."

"MALATYA ÇİFTÇİSİ BORCU BORÇLA ÖDÜYOR"

Ağbaba, hem Malatya hem de Türkiye için seçim beyannamelerini açıkladıklarını kaydederek, çiftçiye vermeyi vaat ettikleri en önemli desteklerden birisinin mazotun 1 TL 80 kuruş olması olduğunu anlattı.

Koalisyon görüşmelerinde de vaat ettikleri şeylerin konuşulduğunu aktaran Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir vaadi olarak söylüyoruz, inşallah iktidar oluruz ve mazotu 1 TL 80 kuruş yaparız. Malatya çiftçisi de rahatlar ve üzerindeki yük hafifler. Yine kayısı ile ilgili alan bazlı destek diyoruz. 30 yaşına kadar çiftçilerin primlerini devlet ödeyecek diyoruz. Çiftçilerin borçlarının mutlaka yapılandırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Malatya çiftçisi maalesef borcu borçla ödüyor. Zaman zaman bankadan borç alamıyor, eşinden dostundan borç alarak yaşamını devam ettirmeye çalışıyor. Biz ciddiyetle, Malatya'nın sorunlarını bilerek hem Türkiye'de hem de Malatya'da bu çalışmalarımızı yürütüyoruz" şeklinde konuştu. 

"TÜRKİYE SIKINTILI VE ÇOK ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

Ağbaba, seçim çalışmalarına başladıklarını ve bu dönemde Malatya'da olacaklarını ifade ederek, "Seçim döneminde inşallah istediğimiz başarıyı elde ederiz. Çünkü hakikaten çok çalışıyoruz. Hem seçim döneminde hem de seçim döneminde önce çok çalıştık. İftiharla söyleyebilirim ki, Malatya'nın en çalışkan milletvekillerinden oldum. Bütün sorunları bilen, çözüm önerileri üreten, boş konuşmayan, sürekli önerisi olan milletvekili olmaya çalıştım. Umarız bu seçim dönemi Malatya'da CHP açısından bir başarıyı elde ederiz, milletvekili sayımızı artırırız. Barış ve huzur içerisinde, kavgadan ve tartışmadan uzak bir seçim dönemi diliyorum. Maalesef Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, çok zor bir dönemle karşı karşıya. Suruç'la başladı ve Türkiye'de kan durmuyor, kan akıyor. Geçtiğimiz günlerde Malatya'ya bir şehidimiz daha geldi. Umarız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye çocukların ölmediği, gençlerin şehit edilmediği, askerlerimizin şehit edilmediği bir dönemi yaşarız" dedi. 

"TÜRKİYE'DE YARGI SİYASALLAŞMIŞ"

Türkiye'de yargının siyasallaştığını iddia eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de hukuk uzunca yıllardan beri siyasallaşmış durumda. Siyasetçilerin bir kılıcı olmuş durumda. Bugün de kendine muhalif olan, AKP kendine muhalif olan, kendini suçüstü yakalayan savcılarla, askerlerle ilgili bir hukuksuzluk yaptı. Tam bir hukuk garabeti yaşanıyor. Hiç olmadığı kadar Türkiye'de hukuk siyasallaşmış durumda. MİT tırlarının içerisindeki sorgulanmıyor, MİT tırlarında giden silahlar sorgulanmıyor. MİT tırlarının içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin belgelerle açıkladığı içerisindeki silahlar, IŞİD militanlarına giden silahlar sorgulanmıyor, o tırları yakalayan askerler, savcılar, hakimler sorgulanıyor. Bu 17 Aralık'tan beri devam ediyor. MİT tırlarına silah koyanlar, silah sevk edenler, hukuksuzluk yapanlar mutlaka yargılanacaktır. Mutlaka hesaplarını vereceklerdir. Türkiye'de yargı siyasallaşmış. Poyrazköy Davası beraatla sonuçlandı. Hukuk herkese lazım. Biz, o zamanda Poyrazköy ve Ergenekon'la ilgili 'bu bir kurmaca, sahte delillerle açılan dava' diyorduk. Nasıl ki bu hukuk garabetine imza atanlar hesap veriyorsa, önümüzdeki dönemde de MİT tırlarıyla ilgili açılan davada da insanlar hesap verecektir. Bir sefer yargı, siyasetin sopası olmaktan çıkarılmalıdır. Yargı tarafsız ve özgür olmalıdır."

Bir gazetecinin 'önemli davalarda gizlilik kararı alınıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Aslında hiç gizli karar almaya gerek yok. Direkt Cumhurbaşkanı sonucu ilan etmiş. Sonucu vermek lazım, yargılama hikaye. Bu bir garabet. Neyi gizliyorsun? Gizlemek istediğin ne? Gizlemek istediğin senin suçlu olduğunu gösteriyor. Sen suçlu olmazsan, bu iş içerisinde suç işlememiş olsan gizlilik kararı almazsın. Bu gizli kararı alanlarda hesabını zamanı geldiğinde verir. Mit tırlarıyla Ortadoğu'ya silah gönderen ve Suriye'yi kan gölüne çevirenler bunun hesabını mutlaka verecektir" diye konuştu. 

"ÇİFTÇİLERİN MAĞDUR OLMASINA SEBEBİYET VERİYOR"

Türkiye Ziraatçılar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ahmet Tufan ise, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın çiftçiye ve kayısıya sahip çıkmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Çiftçilerin sorunlarını da dile getiren Tufan, "Her ne kadar kayısı da sigortacılık olsa da, sigorta primlerinin aşırı yüksek olması, çiftçilerimizin mağdur olmasına sebebiyet veriyor. Umut ediyorum ileriki dönemde Genel Başkan Yardımız bunu mecliste gündeme getirir" dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız