SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Neyin Kavgasını Yapıyorsunuz?!.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nde, İl Özel İdaresi'nin 2012 yılındaki 43 Milyon TL olarak kabul edilen tahmini bütçesinin 22.6 Milyon TL'sinin yatırımlara ayrıldığı öğrenildi. Naci Şavata'nın başkanlığında yapılan toplantılarda, 2012 yılı tahmini bütçesinin fonksiyonel ve ekonomik sınıflandırma düzeyindeki kalemleri oylanarak kabul edildi. 

MENGÜÇ: “İKTİDARIN ELEŞTİRİLERDEN ALINMAMASI LAZIM”

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Mengüç konuşmasında “Bizim, bizi seçenlere karşı sorumluluklarımız var. Burada bazen kırıcı konuşmalar yapılabiliyor. Ama biz ve basın mensupları sizlere uyarılarda bulunuyoruz. Bundan alınmamanız lazım. Adil bir dağıtım yapılmadığı ortada KÖYDES’te. Muhalefet olarak yapılmayanları anlatmaya çalıştık. Tabi ki iktidar da yaptıklarını anlatacak. Özel İdare’ye 2. bir konkasör makinesi alınmalı seyyar olarak. Meclisin kendi aldığı kararların arkasında durması gerekiyor. Sahip çıkması gerekiyor. Malatya’nın sorunlarının çözümü için yarayı kanatmadan iktidarı ve muhalefeti ile çözüm üretmeliyiz” şeklinde konuştu.

“BERABER YÜRÜYECEĞİZ”
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise yine icrada sözlerinin geçmemesini eleştirerek; “Karar alıyoruz ama uygulaması biz de değil. Genel Sekreter sizin emrinizde mi? Yok, neyin kavgasını yapıyorsunuz? Biz burada bu hakkı alma kavgasını yapacağız. Biz İl Genel Meclisi'ne seçilen üyelerin icrada da yetkili olmasını, İl Genel Meclis Başkanı'nın bu işi yapmasını isteyeceğiz. 2 yıldır konuşuyorum, Meclis'in hesap sorma hakkı yok" dedi.
 
43 MİLYON LİRALIK BÜTÇE
Kasım ayı boyunca görüşülen İl Özel İdaresi’nin 43 milyon liralık bütçesi ise şu şekilde;
Genel Kamu Hizmetleri – 28 Milyon 465 Bin TL
Savunma Hizmetleri – 400 Bin TL
Kamu Düzeni Ve Güvenlik Hizmetleri – 100 Bin TL
Ekonomik İşler Ve Hizmetler – 1 Milyon 600 Bin TL
Çevre Koruma Hizmetleri – 290 Bin TL
İskân Ve Toplum Refahı Hizmetleri – 3 Milyon 345 Bin TL
Sağlık Hizmetleri – 100 Bin TL
Dinlenme, Kültür Ve Din Hizmetleri – 1 Milyon 600 Bin TL
Eğitim Hizmetleri – 7 Milyon TL
Sosyal Güvenlik Ve Sosyal Yardım Hizmetleri – 100 Bin TL
Toplam: 43 Milyon TL
 
OCAK'TA TOPLANTI..

İl Özel İdaresi’nin bütçesinin görüşüldüğü Kasım ayı İl Genel Meclis toplantıları sona erdi. Aralık ayında tatil yapacak olan meclis, 2 Ocak 2012 tarihinde çalışmalarına tekrar başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız