SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Neyse ki Yanlışı Farkettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:04:28
Neyse ki Yanlışı Farkettiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Yeni Devlet Hastanesi’nin önünde çevreyolu üzerinde yapılan yaya geçidinin karşı tarafta çevreyoluna bağlanan sokağın ağzına verilmesi uygulaması sona erdi. Bu arada Çevreyolu üzerinde 3 yeni üst geçit yapmayı planlayan Karayolları'nın, acil ihtiyaç olan yerler dururken, yaya yoğunluğu olmayan Mişmiş Park önündeki geçidin temelini atmasına yönelik eleştirilerin ardından Karayolları yetkilileri, önceliğin Yeni Devlet Hastanesi önünde olduğunu söylediler.

YOLA AÇILAN YAYA GEÇİDİ İPTAL

Çevreyolu'nun Beylerderesi yönünde devamı olan Turgut Özal Bulvarı'daki Yeni Devlet Hastanesi önünden yayaların karşı tarafa geçmeleri için geçtiğimiz hafta başında yapılan "garip ve ilginç" yaya geçidi uygulaması da iptal edildi. Hastane yönünden karşıya doğru çizgilerle belirlenen ve bir ucu karşı taraftaki sokağın bulvar tali yoluna bağlandığı yere  açılan yaya geçidi, bu konudaki eleştirel haberlerin üzerine iptal edildi. Çizgiler aynen kalırken, orta refüjden yaya geçişini sağlamak için sökülen demir çit yineden takılarak yaya geçişi engellendi.

TEMEL ATMIŞLAR AMA!..

Diğer yandan, Malatya Çevreyolu ile Turgut Özal Bulvarı üzerindeki yaya üst geçitleriyle ilgili planlama kapsamında Karayolları tarafından Mişmiş Park önü, Yeni Devlet Hastanesi önü, MAŞTİ önü ve Polis Kantini önündeki geçitlerden, ilk olarak yaya yoğunluğu bulunmayan Mişmiş Park önünden temel atımıyla başlatılan çalışmalara yönelik "öncelik" eleştirileri ve tepkilerin ardından, yetkililerden ilk önce Yeni Devlet Hastanesi önündeki üst geçidin yapılacağı yolunda bir açıklama geldi.

Karayolları yetkilileri, Mişmiş Park önündeki üst geçitle ilgili çalışmanın "temel atma" olduğunu, ancak çelik konstrüksiyon olarak yapılacak üst geçitlerle ilgili önceliğin Yeni Devlet Hastanesi'nde olduğunu, Kurban Bayramı sonrasına kadar bu geçidin tamamlanarak hizmete açılacağını, daha sonra da MAŞTİ  ve Polis Kantini önüne üst geçit yapılacağını söylediler.

Karayolları, Yeni Devlet Hastanesi önünde yapılacak üst geçit çalışmalarına, buradaki orta refüjde bulunan demir çitlerin bir bölümünü sökerek başladı.

Bu arada; Yeni Devlet Hastanesi ile MAŞTİ önüne üst geçit yapılmasının köklü çözüm olmadığı, bu bölgelere hasta, yaşlı vatandaşlar ile valizli- eşyalı yolcuların daha etkin yararlanabileceği alt geçitler yapılması gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız